Home Nieuws VI columnist kraakt aanvoerderschap Afellay

VI columnist kraakt aanvoerderschap Afellay

119
0

Of je de Voetbal International columnist Nico Dijkshoorn altijd serieus moet nemen is een veel gestelde vraag maar zijn column in het weekblad over het aanvoerderschap van Ibrahim Afellay snijdt zeker hout.

Dijkskhoorn heeft weinig met de maniertjes en houding van Mark van Bommel. Dat is precies ook de kritiek die veel PSV fans momenteel hebben maar als je wint heb je vrienden en win je even niet werkt het precies andersom. Zo gaat het nu eenmaal in de voetballerij. Mark van Bommel is nu even de gebeten hond maar alle signalen wijzen naar een wederopstanding en eerherstel zal vanzelf volgen.

Echter snapt Dijkshoorn niets van het aanvoerderschap van Ibrahim Afellay. Dijkshoorn kraakt het schuiven van de band rond de arm van de middenvelder. Het valt ook niet te verklaren dat een niet fitte aanvoerder zo belangrijk wordt gemaakt maar vervolgens niet mee naar Basel reist.

‘Als je een geblesseerde ex-speler aanvoerder maakt en een van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen – uit tegen FC Basel – zonder diezelfde aanvoerder speelt omdat hij nog niet wedstrijdfit is, dan lijkt mij dat een schofferend signaal naar de rest van de selectie. Wat het nog iets erger maakt, is dat trainer Mark van Bommel over Ibrahim Afellay spreekt alsof hij ons een een breekbare diamant toont’, schrijft Dijkshoorn.

‘Ik vond het pijnlijke loftuitingen, vlak voor het eerste duel met Basel. Mark was diep onder de indruk van Afellay’s inzet. Zijn betrokkenheid bij de club. Hoe Afellay zich overal in de club liet zien. Zijn positieve kijk op dingen. En hoe hij op één been gaat proberen mee te hobbelen in de Nederlandse competitie, dacht ik erachteraan. Een geblesseerde voetballer aanvoerder maken en alle schuld na een nederlaag bij de spelers leggen, dat is geen sterk begin’, is Dijkshoorn hard over de beslissing van Mark van Bommel om de geblesseerde middenvelder aanvoerder te maken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here