Home Nieuws VI columnist Nico Dijkshoorn fileert PSV aanhang na sportief rampzalige week

VI columnist Nico Dijkshoorn fileert PSV aanhang na sportief rampzalige week

2015
0

PSV wist een rampzalige periode in de Eredivisie af te sluiten met een overwinning in Europa.

De ploeg van Schmidt verloor eerder van Willem II en Feyenoord en was een week geleden eigenlijk de mindere van Go Ahead Eagles maar wist daar alsnog te winnen. Het kwam de ploeg van Schmidt op veel kritiek te staan. Toch was het niet alleen Schmidt die onderuit de zak kreeg. Ook de PSV fans kregen recent kritieken te verwerken. Niemand minder dan Voetbal International columnist Nico Dijkshoorn richtte de pijlen op de PSV aanhang.

Dat deed Dijkshoorn niet omwille van de vechtpartijen in Graz van afgelopen woensdagavond maar meer vanwege het gedrag van een enkele boze PSV fan rond de doelpunten van Feyenoord in het Philips Stadion. De kritische maar eigenzinnige columnist van Voetbal International ging er eens goed voor zitten om de aanhang van PSV, althans een zeer klein deel daarvan, eens flink te bekritiseren. Dijkshoorn, niet altijd even serieus te nemen, schoot met scherp zoals we dat van hem gewend zijn. Op soms hilarische wijze tracht de veelzijdige columnist zijn mening met grappige termen kracht bij te zetten.

“Supporters die plastic bekertjes naar een speler gooien zijn figuren op niveau kinderdagverblijf”, schrijft Dijkshoorn in het weekblad. “Ik heb de beelden zojuist nog eens teruggekeken, maar ik kan er niets anders van maken. Het gaat om die vlag. Dessers maakt iets doodengs los in de supporter vlak achter de boarding. Die wil iemand verscheuren. Vergeleken bij het lullige gegooi met plastic bekers leek dit op een nucleaire ramp.”

“Je weet precies hoe ze ’s middags thuiskomen na een potje voetbal. Vrouw in de keuken. Ze roept: En, hoe was het? Geen stadionverbod dit keer? Dan het trotse antwoord. Nee, joh. Ze kunnen me niks maken. Ik gooi met plastic. Eerst zuipen, mezelf helemaal volgooien met bier, wachten totdat je weet dat de keeper wordt gefilmd en dan pang: al mijn plastic bekers naar zijn kop gooien. Schitterend. Moet hij ze oprapen. Aanstekers zul je mij niet zien gooien. Dat is meer iets voor vandalen. Nee, plastic naar een keeper smijten, dat is psychologische oorlogsvoering! Wat eten we? Toch wel iets uit plastic, hè? Anders kan je een aansteker naar je hoofd krijgen”, aldus Dijkshoorn tot slot., aldus een kritische maar hilarische Nico Dijkshoorn over een voor PSV rampzalig verlopen wedstrijd.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here