Home Nieuws ‘VFL Wolfsburg is vooral fysiek sterker dan PSV’

‘VFL Wolfsburg is vooral fysiek sterker dan PSV’

10
0

In de heen wedstrijd van 14 dagen geleden speelde PSV een meer dan goede eerste helft. De ploeg verzuimde op voorsprong te komen tegen de equipe van Hecking maar verloor uiteindelijk door onoplettendheid in de defensie. Gedurende de gehele wedstrijd werd al duidelijk dat Wolfsburg fysiek veel sterker was dan PSV. Ook Arnold Brugging denkt dat PSV het wederom op fysieke kracht zal moeten afleggen tegen de Duitsers.

“VfL Wolfsburg is vooral fysiek sterker dan PSV. De selectie is ook breder en ze zijn meer gewend aan het spelen op topniveau”, laat Bruggink weten aan NUsport. Volgens Bruggink zal PSV ook weinig zelfvertrouwen getankt hebben in het duel met De Graafschap. De hekkensluiter kwam terug van 0-3 tot 3-3, al werd het in de slotfase nog 3-6 voor PSV. VfL Wolfsburg won in de Bundesliga met 2-1 van topclub Bayer Leverkusen. Ook bij VfL Wolfsburg weet men dat de wedstrijd tegen PSV extreem belangrijk is voor overwintering. Als de Duitsers winnen, kan PSV ze niet meer achterhalen in de groep. “Van tevoren zei ik al dat de dubbele ontmoeting met PSV bepalend kan zijn voor het verloop in deze groep”, zegt assistent-trainer Ton Lokhoff tegen de NOS.

Volgens Lokhoff is er in Duitsland nog steeds respect voor het Nederlandse voetbal. Zo vindt men het knap dat PSV van Manchester United wint. Aan de andere kant constateert Lokhoff ook dat spelers op steeds jongere leeftijd naar het buitenland trekken. “We hoeven er niet voor weg te lopen om te zien dat het minder wordt. Dat is een trieste constatering, maar het is niet anders.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here