Home Nieuws Verwachte opstelling in Alkmaar met Fábio Silva, Ramalho reserve | ‘Boscagli een...

Verwachte opstelling in Alkmaar met Fábio Silva, Ramalho reserve | ‘Boscagli een verademing aan de bal’

8900
0

Fred Rutten kijkt in Alkmaar te gaan kiezen voor de Franse verdediger Olivier Boscagli in de defensie.

Daarmee kiest Rutten duidelijk voor meer voetbal van achteruit. Het Algemeen Dagblad verwacht dat Fred Rutten ook kiest voor Fábio Silva. Daardoor zullen André Ramalho en Guus Til plaats nemen op de bank. Olivier Boscagli raakte vorig jaar zwaar geblesseerd en is sinds zijn terugkeer nog niet weer een vaste basisspeler geworden. Volgens Rik Elfrink heeft dat een logische verklaring, zo vertelt hij in de Peesjevee Podcast.

“Hij heeft tegen FC Volendam niet gevoetbald omdat het op kunstgras was. Daarna is hij niet meer in het elftal gekomen. Dus uiteindelijk heeft men er toen voor gekozen dat Boscagli er buiten werd gehouden, terwijl hij tegen NEC prima speelde. Als buitenstaander vond ik het een verademing. Helemaal aan de bal. Ze konden een uur lang veel meer vaart geven aan het spel. Het ging veel vloeiender en sneller en Boscagli is natuurlijk een uitstekende speler van achteruit.

Volgens Elfrink is het ook wel weer te verklaren dat Boscagli niet wordt opgesteld. “Je kan ook niet zeggen dat Branthwaite het slecht gedaan heeft. Puur als verdediger heeft hij het gewoon goed gedaan. Maar het is wel gewoon zo dat hij opbouwend minder bijdraagt dan Boscagli.”

Vermoedelijke opstelling PSV tegen AZ: Benítez, Mwene, Boscagli, Branthwaite, Van Aanholt, Sangaré, Simons, Veerman, El Ghazi, De Jong, Silva


Vorig artikelTerugkeer Branthwaite naar Everton dichtbij, PSV krijgt vraagprijs van 13 miljoen euro te horen
Volgend artikelPSV ziet Eindhovenaar Branco van den Boomen naar Amsterdam vertrekken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in