Home Nieuws Vertrokken verdediger dankbaar voor spelen met Gakpo en Götze: ‘Mijn droom is...

Vertrokken verdediger dankbaar voor spelen met Gakpo en Götze: ‘Mijn droom is om ooit nog terug te keren’

9585
0

Een transfer naar een Engelse Premier League-club dan wel een Spaanse La Liga-club is niet voor iedereen weggelegd maar soms gaat het nu eenmaal weleens zo. Via een omweg naar een marginalere club kan er ook vaak nog iets moois dan wel bijzonders ontstaan.

Dat geldt ook voor Dennis Vos. Althans, dat ziet de 22-jarige verdediger zelf wel zitten. Net als Hirving Lozano en Yorbe Vertessen geldt ook voor Vos dat hij de droom heeft om ooit terug te keren bij PSV. Dat vertelt de 22-jarige verdediger van FC Emmen in een interview met het Eindhovens Dagblad.

Vos vertrok in januari 2023 bij PSV, waar hij niet door wist te breken in de hoofdmacht. Zijn debuut maakte hij wel, uit tegen PEC Zwolle op 15 mei 2022 maar daar bleef het verder wel bij. “Dat is het mooiste moment in al die Eindhovense jaren”, vertelt hij.

“Tegen PEC Zwolle mocht ik van Roger Schmidt een hele helft spelen, tussen sterren als Cody Gakpo en Mario Götze. Sommigen debuteren een paar minuten, maar ik dus 45 minuten. Dat voelde heel normaal, omdat we destijds ook vaak samen trainden. Later komt misschien meer en meer het besef dat dit echt een superdag in mijn carrière was. Door die wedstrijd heb ik voor mijn gevoel toch iets doorbroken en heb je voor altijd het eerste elftal gehaald. Helaas is er nog geen vervolg op gekomen.”

Uiteindelijk bleef het geheel beperkt tot één optreden voor PSV en dus volgde er een koerswijziging. Hoe gaat het op dit moment met Vos in Emmen? Ook bij FC Emmen is hij niet altijd verzekerd van een basisplaats, maar ondanks dat is Vos geenszins van plan van het pad af te wijken en dat is slagen bij PSV. Die droom leeft voort in de gedachten van de verdediger.

“Ik speel nu te weinig en het enige wat ik kan doen is zelf keihard blijven werken, hopen op een beetje geluk en vertrouwen houden in mezelf. Klagen brengt mij en de club niets. Kansen pakken als ze komen, daar gaat het om. Ik kan een basisplek aan en mijn droom is om ooit nog terug te keren bij PSV”, is Vos vastberaden.

Dennis Vos heeft in Drenthe bij FC Emmen een aflopend contract. Op dit moment is het onzeker waar hij volgend seizoen gaat spelen, vertelde de verdediger tegenover het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikel‘Zelfs Yorbe Vertessen wil terug naar PSV’
Volgend artikelHet plan van Jason van Duiven staat kaarsrecht overeind: ‘Of ik over een half jaar klaar ben voor PSV?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in