Home Nieuws Vertrekkende Faber ziet zorgelijke situatie bij PSV: ‘Doen ze hier al bij...

Vertrekkende Faber ziet zorgelijke situatie bij PSV: ‘Doen ze hier al bij kinderen van 12 jaar’

26740
0

Ernest Faber vertrekt na zes jaar als hoofd opleidingen bij PSV. De ex-prof en ­voormalige trainer wordt in Australië technisch directeur van Adelaide United.

In gesprek met Voetbal International gaat Faber in op zijn nieuwe uitdaging en blikt hij terug op de afgelopen jaren. Hij legt uit dat hij altijd de wens heeft gehad om een keer in het buitenland te werken.

Faber is van mening dat het bij PSV tijd is voor de volgende fase en een nieuw hoofd opleidingen. “Het opleidingslandschap verandert ook steeds”, legt hij uit. “De concurrentie wordt heviger en is net als PSV flink aan het investeren. Het buitenland komt steeds meer kijken omdat we het goed doen. We leveren al maatwerk, maar er komen steeds meer spelers. Het wordt dus allemaal nog intensiever.”

“Er komen weer nieuwe kinderen met andere ouders”, vervolgt Faber. “Als de kinderen een mooie actie maken, kijken ze naar papa of hij het op video heeft. En als het niet goed is, doen ze het nog een keer. Het lijkt wel alsof ieder talent een eigen tv-kanaal heeft met een mediateam om zichzelf te profileren.”

Faber ziet dat de tijden veranderen. “Ik heb de fase van het team gaat voor alles meegemaakt. De eendracht. Dat zie ik wel veranderen. Daarnaast worden zaakwaarnemers steeds belangrijker. Ze staan hier al om kinderen van twaalf heen. Dat vind ik wel zorgelijk. Mogen kinderen nog wel kind blijven? Ik vraag me dat serieus af.”


Vorig artikelEric Gerets spreekt bijzondere woorden over PSV uit, populaire Belg kijkt uit naar rentree Philips Stadion
Volgend artikelValentijn Driessen wil dat 3 spelers van Oranje direct uit de basiself verdwijnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in