Home Nieuws Vertrek vleugelflitsers ten spijt: ‘PSV heeft een hele goede centrale verdediger nodig’

Vertrek vleugelflitsers ten spijt: ‘PSV heeft een hele goede centrale verdediger nodig’

4778
2

Het is een zeer turbulente transferwinter bij PSV. Het winterse transferwindow zal in Eindhoven de geschiedenisboeken ingaan.

Het wemelt van de geruchten over de opvolging van Cody Gakpo en Noni Madueke maar het vertrek van de vleugelflitsers ten spijt, is de defensie vooral het grote zorgenkindje. De club incasseert miljoenen euro’s aan transfergelden en er kan niet worden uitgesloten dat er nog meer staat te gebeuren op de internationale transfermarkt. ZO is Burnley nog in de weer met PSV over de aankoop van Jong PSV speler Seelt maar PSV hapt nog niet toe na het verbeterde bod vanuit Engeland. Maar liefst 2,2 miljoen euro wenst Burnley aan PSV voor Seelt te betalen. Het bedrag is inclusief bonussen.

Defensieve zekerheden, dat is wat PSV nodig heeft denken de analisten van ESPN. “Je hebt een hele goede centrale verdediger en een vervanger van Gakpo nodig”, zegt ESPN analist Mark van Rijswijk bij Voetbalpraat van ESPN. “Ze zijn bezig met Fabio Silva, maar een centrale verdediger gaat niet gebeuren. Dat is wel écht nodig. Als je organisatorisch tegen een man minder in de laatste minuut zó staat, is dat een véél groter probleem dan het niet benutten van de kansen. De hele ploeg moet dan beseffen dat het niet gaat om scoren.”

Kees Kwakman denkt dat Olivier Boscagli dat kan oplossen. “Dat is iemand die ik altijd wel bezig zie met praten. De vraag is natuurlijk hoe ver hij is.” De verdediger komt terug van een zware blessure en zal nog weken nodig hebben om top- en wedstrijdfit te geraken. “Hoe fit en hoe goed is hij nog? Het is altijd afwachten hoe iemand terugkomt”, zegt Kwakman, die ook vindt dat PSV anders defensieve versterking van buitenaf dient te halen.


Vorig artikelSky Sports goed op de hoogte van prestaties Madueke bij PSV, Brits medium verwacht directe verhuur
Volgend artikelMarcel Brands neemt het woord en stelt PSV aanhang gerust: ‘Versterking is onderweg’

2 REACTIES

  1. Een goede centrale man achterin en een goede spits zie ik dit seizoen niet meer komen, daar zit de club teveel voor op hun centen. Daarom verwacht ik dat PSV het slechtste seizoen gaat spelen sinds jaren en zie ze op een 4 de of 5 de plaats eindigen. En verwacht ik ook dat V.Nistelrooy dan beter de handdoek in de ring kan gooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in