Home Nieuws Vertrek Lars Unnerstall en huurconstructie Yvon Mvogo blijven de gemoederen bezighouden

Vertrek Lars Unnerstall en huurconstructie Yvon Mvogo blijven de gemoederen bezighouden

8037
0

PSV heeft dit seizoen de beschikking over Joel Drommel en Yvon Mvogo. Een vaststaand feit zou je zeggen maar beide keepers blijven de gemoederen bezighouden.

Drommel lijkt niet aan hele goede periode en serie bezig te zijn maar tweede keeper Yvon Mvogo heeft letterlijk en figuurlijk weinig toekomst bij PSV. Het huurcontract loopt over een goed half jaar af en dat is Mvogo twee jaar PSV’er geweest, zonder al teveel succes op een enkele spectaculaire redding na. PSV en John de Jong hebben Roger Schmidt op de wenken bediend door Yvon Mvogo voor twee seizoenen van Leipzig te huren. Het betreft precies de minimale periode dat Roger Schmidt bij PSV werkzaam is. Als het aan Schmidt had gelegen was de doelman voor maar liefst 5 miljoen euro overgenomen van Leipzig maar daar stak werkgever Leipzig zelf een stokje voor.

Oud keepers en keeperstrainers begrijpen weinig van het beleid met de keepers in Eindhoven. PSv coryfee Ronald Waterreus denkt er al maanden het zijne van en uit geregeld kritiek op de keepers van dienst in Eindhoven. Steeds komt naar voren dat PSV een gouden kans heeft laten liggen door de transfervrije Lars Unnerstall geen nieuw contract aan te bieden afgelopen zomer. Ook oud PSV’er Patrick Lodewijks en hans Kraay vallen in herhaling als ze wijzen naar Unnerstall en Drommel. FC Twente mag dan ook erg blij zijn met Lars Unnerstall onder de lat, is de menig van Hans Kraay junior. De voetbaltrainer en analist is onder de indruk van de Duitse doelman die zich dit seizoen goed staande houdt bij FC Twente.

“Ik vind die Unnerstall zo’n geweldige keeper”, zegt Kraay bij ESPN. “Ik heb bij PSV nooit begrepen waarom Mvogo erin moet, want die schijnt een bal prima bij een gedekte centrale verdediger in te kunnen spelen.” Ook Patrick Lodewijks is zeer te spreken over Unnerstall. “Het is een goede keeper met uitstraling”, reageert de oud-doelman van onder meer Feyenoord en PSV.

“Maar soms past een bepaald soort keeper bij de ene ploeg beter dan bij de ander. Hij paste niet bij PSV op de manier waarop PSV wilde spelen. Maar ik heb nooit zo goed begrepen waarom Mvogo moest komen. Was hij wel zoveel beter dan Unnerstall? Ik vind ook niet dat Unnerstall een eerlijke kans heeft gehad bij PSV”. aldus Patrick Lodewijks.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here