Home Nieuws Vertrek Silva dreigt | ESPN analist lijkt niet onder de indruk: ‘Beetje...

Vertrek Silva dreigt | ESPN analist lijkt niet onder de indruk: ‘Beetje druistig en onrustig’

4864
0

De overwinning van PSV op Het Kasteel was er eentje in de categorie moeizaam. Erg moeizaam.

PSV kon zaterdagavond drie punten aan het totaal toevoegen door goed doorzetten van de Portugese spits Silva. Er was geen sprake van hands noch van een overtreding en dus kon Silva door, waardoor El Ghazi vrij baan kreeg en kon binnen schuiven.

Toen na afloop ESPN analist Marciano Vink gevraagd werd naar het doelpunt begon hij zijn analyse over Silva als volgt: “Hij is een beetje druistig, een beetje onrustig en wild”, stelde Vink na afloop in de studio.

Daarmee wordt de spits tekort gedaan want er schuilt een uitstekende aanvaller in de jonge Portugese, die ook over een uitstekende techniek kan beschikken. Wel heeft Silva een stevig prijskaartje om zijn nek hangen. De kans is klein dat Fabio Silva en ook Jarrad Branthwaite volgend seizoen nog in Eindhoven te zien zijn. De twee beste spelers van het veld lijken voor PSV niet haalbaar. Daar baalt Ruud van Nistelrooij van.

Zowel Silva als Branthwaite worden gehuurd en dat lijkt een probleem voor PSV. “We gaan nog sowieso drie wedstrijden genieten van deze jongens”, zei Van Nistelrooij na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Sparta. “Je wilt je beste spelers behouden maar dat gaat lastig worden. Het prijskaartje lijkt te hoog. Het gaan moeilijke bedragen worden.”

“Als je ziet dat het totale plaatje niet haalbaar is, hoef je ook niet over perspectief te praten.” De twee huurlingen worden steeds belangrijker voor PSV. “Het is genieten om deze jonge spelers stappen te zien maken. Het zijn geweldige spelers om mee te werken. Ze trainen goed en zijn belangrijk.”

Branthwaite heeft inmiddels een basisplaats maar Silva moet het voornamelijk doen met invalbeurten. De spits wil in Eindhoven blijven maar kan PSV hem genoeg perspectief bieden? “Laten we nog maar niet over perspectieven praten”, zei Van Nistelrooij. “Als je ziet dat het totale plaatje niet haalbaar is, hoef je ook niet over perspectief te praten. Laten we dat eerst afwachten.”

Tegen Sparta deed PSV goede zaken in de strijd om plek twee en concludeerde van Nistelrooij: “Je weet dat je nu twee thuiswedstrijden hebt. In principe moeten wij die alle twee winnen. Dat besef is er en willen we ook. Als we dat laten zien heb ik er vertrouwen in”, aldus de winnende trainer.


Vorig artikelGastón Pereiro: Uruguayan Elegance van 2015 tot 2019
Volgend artikelPSV in een zetel naar tweede plaats, El Ghazi niet onder de indruk van eigen én winnende treffer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in