Home Nieuws Vertrek Gakpo: ‘Zonder Gullit steeg een collectief ijzersterk PSV boven zichzelf uit’

Vertrek Gakpo: ‘Zonder Gullit steeg een collectief ijzersterk PSV boven zichzelf uit’

2313
4

Bij de Telegraaf is men niet bijzonder positief gestemd over de resterende maanden van het seizoen als het over de kansen op een landstitel voor PSV gaat.

Bij monde van Valentijn Driessen stelt de krant vast dat het vertrek van Gakpo sportief grote gevolgen voor PSV zal gaan hebben. Wel valt er een ‘maar’ waar te nemen bij Driessen want de chef-voetbal van de Telegraaf is nog niet vergeten dat PSV in 1987 juist een bijzonder voortvarend seizoen kende na het vertrek van een grote speler, te weten Ruud Gullit. ‘Zonder de grote aanjager steeg een collectief ijzersterk PSV het seizoen erop boven zichzelf uit en pakte de treble’, verwijst Driessen naar de miljoenentransfer van 1987 en de opvolgende successen van 1988.

Driessen wijst ook naar de ontwikkeling van Xavi Simons, die PSV op titelkoers kan houden. Driessen is dan ook bijzonder positief gestemd over Simons. ‘Op het vlak van stabiliteit en defensieve organisatie is er nog volop groeimogelijkheid ten opzichte van de wisselvallige eerste seizoenshelft. Op basis daarvan blijft PSV ondanks het gevoelige verlies van Gakpo titelkandidaat, ook omdat het bovenin de Eredivisie nog dicht bij elkaar staat en ook de concurrentie zo zijn probleempjes heeft’, aldus Valentijn Driessen.

De Telegraaf journalist heeft wel begrip voor de teleurstelling van Ruud van Nistelrooij. ‘De teleurstelling bij Van Nistelrooij valt goed te begrijpen. In je eerste jaar als hoofdtrainer halverwege je beste speler kwijtraken kan heel bepalend zijn voor een carrièreopbouw in het trainersvak. Waar in het verleden voorganger Phillip Cocu wél de wind in de zeilen kreeg, toen PSV besloot te investeren in de titelkansen door sterkhouders Memphis Depay en Georginio Wijnaldum ondanks de lokroep van geïnteresseerde clubs nog een jaar binnenboord te houden, daar ziet Van Nistelrooij zo’n scenario halverwege in duigen vallen. Daar staat tegenover dat Van Nistelrooij zelf de kans heeft laten liggen om de club financieel te helpen door met zijn team te struikelen over Rangers FC in de Champions League-play-off’, aldus Valentijn Driessen.


Vorig artikelVIDEO: Hoe de transfer van Gakpo op de Herdgang verwerkt werd
Volgend artikelVan Nistelrooij verwacht veel van ‘opvolger’ Gakpo: ‘Klaar om te starten’

4 REACTIES

 1. Ik vind het verbijsterend dat halverwege het seizoen zo’n belangrijke speler “verkocht” kan worden. Ik heb een seizoenkaart( al jaren) en vind dat ik niet alleen als supporter maar ook als consument een kwalitatief constant product mag verlangen voor wat ik betaal voor mijn investering. Ik heb besloten om voor deze competitie een seizoenkaart te nemen omdát ik dacht dat we met deze selectie een goede kans zouden maken op het kampioenschap. Als dan halverwege het seizoen een bepalende speler wordt verkocht, voel ik mij als consument belazerd. De kans op het landskampioenschap wordt daarmee zwaar verminderd, zo niet uit gesloten. Als PSV dit seizoen géén kampioen wordt, zal de oorzaak zéker gezocht worden in de verkoop van Gakpo. Ik begrijp dat een betaald voetbal organisatie budgettair gezond moet blijven, maar door weer geen kampioen te worden verlies je weer de inkomsten van de Champions League. Dus het is een afweging voor de club en tevens een beetje een gok.
  Willen we nú cashen of gaan we voor het kampioenschap?
  Door nú te cashen heeft PSV de kans op het kampioenschap laten vallen. Wij supporters moeten dus genoegen nemen met het feit dat het bestuur van onze club zich neerlegt bij het feit dat we wéér geen kampioen worden!
  Ik heb ook medelijden met Ruud van Nistelrooij die aan het seizoen begon met een selectie waar hij vertrouwen in had. Het moet een frustratie voor hem zijn om te zien dat de club een essentiële speler halverwege het seizoen verkoopt. Als ik hem was zou ik zeggen” Houdoe en bedankt! Als we geen kampioen worden word ik tóch wel ontslagen, ik hou de eer liever aan mezelf!”
  Mijn laatste argument behelst de regelgeving van de knvb.
  Ik heb menigmaal deel genomen aan een voetbaltoernooi en daarbij moest ik van te voren een lijst indienen van spelers die voor onze club in actie zouden komen, daar werd altijd streng op toegezien, zéker door de toeschouwers!
  Dus hoe bestaat het nou dat de knvb toestaat dat dit principe wordt gebruskeerd, in ieder geval genegeerd als het transfers betreft?
  Dan nog even vanuit het perspectief van de betalende supporter. Ik heb betaald voor de kans dat PSV dit seizoen kampioen zou kunnen worden..Als dan halverwege het seizoen de kans op het kampioenschap al zó wordt verminderd dan verlies ik het vertrouwen in het bestuur zodanig, dat ik ernstig overweeg overweeg of ik volgend jaar nog wel een seizoenkaart neem……..

  • Bedankt voor de reactie. Het is een scherpe reactie, erg kritisch en tegelijk best zwart-wit. Maar daar houden wij wel van, ondanks dat we het niet met je eens zijn. Somber is ook wel, beste Dirk maar ieder zijn of haar mening telt en dus hebben we er een artikel van gemaakt. We zijn benieuwd hoe daar weer op gereageerd gaat worden. Waarschijnlijk net zo scherp als jij nu reageert;) Goed weekend en nogmaals dank voor de reactie.

 2. Ik reageer niet gauw op artikelen online maar nu toch wel. Ik dacht hier laatst ook net zo over. En nu lees ik het hier op deze website 😉 Maar dat heb ik wel vaker met de artikelen die ik hier lees. Top website!.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in