Home Nieuws Yorbe Vertessen vergelijkt zichzelf met Ihattaren: ‘Wij waren in de jeugd al...

Yorbe Vertessen vergelijkt zichzelf met Ihattaren: ‘Wij waren in de jeugd al erg verschillend’

3982
0

Yorbe Vertessen zag vorige week zijn generatiegenoot en voormalig teamgenoot Mo Ihattaren een transfer naar Jong Ajax maken.

Vertrekken bij PSV is in ieder geval geen optie voor Vertessen. De jonge Belg heeft zich in ieder geval ten doel gesteld basisspeler van PSV te worden en dus is een vertrek niet aan de orde. Maar een basisplaats is nog niet aan de orden. De aanvaller laat het geduldig op zich afkomen.

“Als ik vervelend ga doen of ongeduldig word, gaat het juist tegenwerken. Ik laat me niet gek maken”, vervolgt de 21-jarige vleugelaanvaller, die zag dat dit bij generatiegenoot en voormalig ploeggenoot Ihattaren wel gebeurde. “Dat is natuurlijk niet leuk om te zien. Maar wij waren in de jeugd al erg verschillend. Zowel qua karakter als type voetballer.”

Vertessen is ervan overtuigd dat zijn geduld beloond zal worden in Eindhoven. “Over een jaar ben ik hier basisspeler. Ik ben klaar om een volgende stap te zetten. Ik heb hier pas mijn contract verlengd en wil hier slagen. Eindhoven is mijn tweede thuis.”

Vertessen scoorde dit seizoen zes keer en gaf drie assists in negentien wedstrijden in de Eredivisie. Met deze productie is hij topscorer van PSV. Slechts drie keer was hij tot op heden basisspeler onder Roger Schmidt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here