Home Nieuws Vertessen komend seizoen wellicht speler van club uit Tweede Bundesliga: ‘We hadden...

Vertessen komend seizoen wellicht speler van club uit Tweede Bundesliga: ‘We hadden ons woord gegeven maar ik zou het nu wellicht anders doen’

21793
0

Yorbe Vertessen bleek enkele maanden geleden dagelijks onderwerp van gesprek te zijn nadat Union Berlin zich meldde bij PSV en bij de aanvaller en zijn management.

Het werd een heuse soap, tot grote spijt van alle betrokken partijen. Opvolgend kreeg PSV ook nog te maken met problemen rond het aantrekken van een vervanger in de persoon van Couhaib Driouech, waardoor het geheel rond Yorbe Vertessen een nog grote transfersoap werd.

Marcel Brands zou die uitgaande transfer van Yorbe Vertessen met de kennis van nu mogelijk anders hebben aangepakt. De algemeen directeur van PSV gaf de aanvaller begin dit jaar in eerste instantie toestemming om naar Union Berlin te vertrekken, waarna enkele dagen later Noa Lang een ernstige blessure opliep. Er ontstond de nodige onrust.

Vertessen vertrok uiteindelijk alsnog naar Union Berlin. PSV wilde de Belg aanvankelijk niet kwijt, maar liet hem uiteindelijk toch naar de Bundesliga vertrekken. Trainer Peter Bosz raakte daarmee een extra schakel in de voorhoede kwijt en kreeg ineens te maken met een dunne bezetting in de aanval. Een ‘fout’ wil Brands het bij Studio Voetbal niet noemen. “Ja, en nee. Het is een jongen van de club die bij ons kwam en zei dat hij per se weg wilde”, zegt Brands over de wens van Yorbe Vertessen.

“Ik moet eerlijk zijn: op het moment dat we de toezegging deden, was Noa gewoon fit”, blikt Brands terug. “Twee dagen daarna raakte Noa geblesseerd. We hadden terug kunnen trekken, maar dat vonden wij niet passen”, doelt hij op het eventueel blokkeren van de Vertessen-transfer. “We hadden ons woord gegeven aan Yorbe en zijn familie”, meent Brands.

Mocht een dergelijke situatie zich nog een keer voordoen, dan zou Marcel Brands mogelijk voor een andere aanpak kiezen. “Ik zou het nu wellicht anders doen”, is Brands open over de situatie in de winterstop.

Tot op heden gaat het nog niet bepaald crescendo met Yorbe Vertessen in Berlijn. De 23-jarige Vertessen speelde tot dusver tien Bundesliga-wedstrijden voor Union Berlin, dat momenteel zestiende staat en serieus moet vrezen voor degradatie. De Belgische vleugelaanvaller scoorde dit weekend de eretreffer tegen FC Bayern München maar kon niet voorkomen dat er met 1-5 verloren werd en rechtstreekse degradatie dichterbij is gekomen. Een scenario waarin Yorbe Vertessen in amper een half jaar van een kampioenselftal en vaste Champions League-deelnemer, speler wordt van een tweede Bundesligaclub is inmiddels niet meer ondenkbaar.


Vorig artikelMarcel Brands toont stevige ambitie en ‘waarschuwt’ Europe elite: ‘Vertrekken maximaal twee spelers deze zomer’
Volgend artikelFeyenoord-fans balen van aanwezigheid Marcel Brands bij Studio Voetbal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in