Home Nieuws Versnellingen bepalen Nederland – Frankrijk, Koeman baalt van misser Veerman

Versnellingen bepalen Nederland – Frankrijk, Koeman baalt van misser Veerman

405
0

Opnieuw een nederlaag tegen Frankrijk. Het Nederlands Elftal verloor vrijdagavond met 1-2 maar er zat wel muziek in het spel van de ploeg van Ronald Koeman.

Een half jaar geleden verloor een sterker Oranje als we naar de toen beschikbare spelers kijken, ook van Frankrijk maar heette de ploeg van Ronald Koeman vrij kansloos te zijn in het Stade de France. Dat was vrijdagvond niet zo. Het spelbeeld was beduidend anders. De Franse WK-finalist leunde wat achterover en trachtte er op gezette tijden uit te komen en dat daar slaagde Les Blues dan ook in. Onder aanvoering van wereldvoetballer Kylian Mbappé welteverstaan want zonder Mbappé is het Franse elftal beduidend een klasse minder.

Ronald Koeman koos voor Joey Veerman op het middenveld en zag dat de middenvelder een gedegen partij speelde. Veerman leek Oranje zelfs op 1-1 te zetten na de vroeg goal van de Franse ploeg maar de middenvelder, die verder een goede wedstrijd speelde met veel goede voorwaartse passes, faalde in de afronding. Veerman schoot hoog over, waar een ieder de bal al in de verre hoek zag verdwijnen. Na afloop noemde Ronald Koeman de misser van Veerman als belangrijk moment in de wedstrijd. Koeman baalde zichtbaar van de misser van Veerman, die voor het eerst in de basis van Oranje mocht beginnen.

Verder gaf Oranje eigenlijk weinig weg maar de nederlaag in Amsterdam zorgt er wel voor dat de druk er vol op staat in Athene aanstaande maandagavond. Nederland moet eigenlijk winnen tegen de Grieken, die zelf in Ierland zegevierden. Koeman beseft dat de druk er vol op staat. ‘We hebben zelf niet gewonnen en Griekenland wel. Dat maakt het niet makkelijker’, zo vertelde Koeman bij de NOS na de nederlaag van Oranje tegen Frankrijk en de zege van de Grieken bij Ierland.

De drie doelpunten van vrijdagavond waren alle drie een voorbeeld van wat snel spel met een defensie doet. De 0-1 van Kylian Mbappé werd vooraf gegaan door een razendsnelle aanval door de defensie van Oranje, die na slecht man op man dekken de 0-1 opleverde. De tweede goal van Kylian Mbappé idem dito. Een prachtige versnelling aan de linkerkant gaf een flitsende combinatie, die schitterend werd afgerond. Opnieuw ging het te snel voor zowel de defensie als voor keeper Verbruggen. Het doelpunt van Oranje ging dan juist weer iets te snel voor de defensie van de Fransen, die alleen konden kijken hoe Hartman door de defensie kon snijden.

Griekenland heeft op dit moment drie punten meer dan Nederland, maar speelde wel een wedstrijd meer. Afgaande op de situatie in Groep B moet Oranje maandag ten koste van alles een nederlaag voorkomen. ‘Ik win liever, dan zijn we zo goed als zeker gekwalificeerd. Maar Griekenland zal bloed ruiken in een thuiswedstrijd.’

Oranje won thuis met 3-0, wat een prettig gegeven is, aangezien het onderling resultaat de doorslag geeft als teams gelijk eindigen in punten. Of Nederland maandag kan beschikken over de uitgevallen Wout Weghorst kon Koeman nog niet zeggen.


Vorig artikelEerste basisplaats in Oranje | Ronald Koeman kiest toch voor Joey Veerman
Volgend artikelPassende Veerman bewijst ongelijk Van der Vaart: ‘Een tikkeltje te traag’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in