Home Columns ‘Verschrikkelijke’ Deense lastpak Perez kraakt Sadilek: ‘Het was verschrikkelijk om naar te...

‘Verschrikkelijke’ Deense lastpak Perez kraakt Sadilek: ‘Het was verschrikkelijk om naar te kijken’

87
0

Zondagmiddag rond 15u werd de opstelling bekend van het elftal van Mark van Bommel. PSV wilde op papier met 3 controleurs de strijd met Ajax aangaan. In de praktijk kan zo’n opstelling zeker anders uitpakken maar door de verliespartij tegen Ajax gaat dat aan de meeste analisten voorbij.

Sadilek is geen Pereiro en Sadilek is geen Gutierrez, maar wat de jonge Tjech wel is, is meteen zeer bruikbaar voor een elftal wat zich in een iets mindere fase dan voor de winterstop bevindt. Namelijk gegarandeerde strijd en niet door de ondergrens heen zakken. Daar komt nog bij dat Sadilek geen slechte wedstrijd speelde in de Arena en zelfs nog met een keurige diepe bal op Dumfries twee Ajacieden het bos in stuurde. Dumfries liet de voorzet technisch gezien niet goed van zijn voet vertrekken.


Sadilek liet in ieder geval zien niet altijd veel tijd nodig te hebben om als controlerende middenvelder een aanvallende pass te geven. Normaal gesproken zou een objectief analist zich andere bewoordingen moeten uitdrukken maar analist Kenneth Perez trekt zich nergens wat van aan als het om de analyses gaat van de club die hem 11 jaar geleden op een dag in december aan de kant schoof. Het lijkt hem nog altijd dwars te zitten. De Deen is in zijn houding en gedrag al even verschrikkelijk als zijn analyses over spelers die volgens hem verschrikkelijk zijn.

Trainer Sef Vergoossen achtte het destijds niet meer nodig om gebruik te maken van de diensten van de opstandige Deense lastpak. Het gedrag van Perez op de Herdgang was ook vaak niet om over naar huis te schrijven. Zijn cynisme en eigenwijsheid werd hem vaak niet in dank afgenomen. Een paar prima doelpunten van de Deen voor de winterstop in seizoen 2007-2008 hebben PSV uiteindelijk nog geholpen de landstitel later dat seizoen in Arnhem veilig te stellen. Perez genoot slechts respect om zijn technische klasse maar verder werd de Deen vooral gezien als verschrikkelijke lastpak.

Het weerhield de spelersgroep onder aanvoering van Danny Koevermans er uiteindelijk niet van Perez vanuit de winnende kleedkamer in Arnhem te bellen en hem al schaterlachend te pesten en klieren met de zojuist behaalde landstitel. Het lijkt de cynische Deen nog altijd dwars te zitten.

Perez vond Michal Sadilek geen al te beste indruk maken in de topper tegen Ajax. De vergelijking met Mark van Bommel gaat volgens hem dan ook mank. Daar heeft de Deen heus een punt.

“Ik word heel onrustig als ik naar Sadilek kijk. Hij doet me denken aan zo’n vlieg in zo’n fles. Hij rent en doet en het ziet er heel druk uit. Maar uiteindelijk heeft hij balverlies na balverlies na balverlies”, aldus Perez in Natafelen op FOX Sports. “Daarom heeft hij ook zoveel balveroveringen, want hij verliest nogal vaak de bal”, raaskalkte de Deen de nodige onzin de ether in want deze conclusie over balverlies én veroveringen slaat echt kant noch wal.

“De vergelijking met Van Bommel vind ik zo mank. Van Bommel is drie of vier klassen beter”, vervolgt de analist. Perez is het dan ook niet eens met Van Bommel, die stelde dat Sadilek ‘uitstekend’ speelde. “Het was verschrikkelijk om naar te kijken, echt waar. Hij had ook veruit het meeste balverlies van PSV. Natuurlijk is hij druk met de bal veroveren enzo, maar ik zou dan kiezen voor spelers die de bal even bij zich houden, zeker tegen tien man.”

Sadilek was niet de enige die kritiek kreeg van Perez. “Hendrix. het duurt een eeuwigheid. Balaanname, nog een keer klaarleggen en dan pas opkijken. Weet je hoe verschrikkelijk dat is voor Bergwijn en Lozano?”


Facebook Comments