Home Nieuws Verschil van inzicht over kwaliteiten Ibrahim Sangaré | Peter Bosz hoopt dat...

Verschil van inzicht over kwaliteiten Ibrahim Sangaré | Peter Bosz hoopt dat Sangaré behouden blijft voor PSV

3193
0

Peter Bosz acht zijn ploeg er goed toe in staat om de Oostenrijkse club Sturm Graz over twee wedstrijden te verslaan.

De trainer zag in de Kuip bevestiging van dat wat hij een maand lang trainbaar maakte en dus is de trainer een tevreden coach na de winst om de Johan Cruijff Schaal. De trainer beseft dat PSV dinsdag tegen Sturm Graz weer voor een heel andere uitdaging komt te staan in de derde voorronde van de Champions League.

Volgens de trainer zijn de Oostenrijkers niet te vergelijken met Feyenoord. “Het is een ploeg die totaal anders speelt dan Feyenoord, zowel aan de bal als zonder bal”, zei Bosz maandagmiddag op de persconferentie in het Philips Stadion.

“Ze zijn erg gevaarlijk in de omschakeling, waarbij ze de bal altijd achter de verdediging spelen. De restverdediging moet op orde zijn. Ze hebben veel gescoord uit corners, daar zijn ze heel goed in. We moeten er dus weinig weggeven”, wees Bosz naar de standaardsituaties.

Bosz ziet dat de media enthousiast geraakte na de winst in Rotterdam maar is totaal niet bang dat zijn spelers overmoedig worden na de zege op Feyenoord. “Misschien dat er bij de buitenwacht euforie was en dat die erg verrast was dat we zo konden voetballen. Maar ik denk niet dat er bij ons sprake is van euforie, omdat wij beseffen dat dit een heel andere wedstrijd wordt en een heel belangrijke wedstrijd.”

Als PSV het tweeluik met Sturm Graz overleeft, dan wacht mogelijk een treffen met Rangers FC. Vooruitlopen op een weerzien met de Schotse topclub, wil Bosz nog niet. “Sturm Graz is gewoon ook niet simpel te kloppen. Het is gewoon een hele degelijke, stabiele ploeg.”

Bosz kan dinsdag ‘gewoon’ beschikken over Ibrahim Sangaré, die in de concrete belangstelling van Nottingham Forest staat. “Dat hij nog weg kan gaan, dat klopt. Dat weten we allemaal. Ik vind dat hij goed speelt. Hij laat zich niet afleiden door wat er misschien speelt.” Bosz denkt niet dat hij invloed heeft op de keuze van de Ivoriaan, zoals hij dat eerder ook niet had bij Xavi Simons. “Nee, daar heb ik geen invloed op. Maar ik hoop dat hij behouden blijft.”

Dat de Ivoriaan nog altijd voor discussie zorgt bleek wel in de meest recente podcast ‘Heet van de Herdgang’ van het Eindhovens Dagblad. In de podcast ontstond een verhitte discussie over de kwaliteiten van de Ivoriaan. Enerzijds viel er te beluisteren dat Ibrahim Sangaré goed genoeg is voor de Europese top, mits hij nog enkele stappen voorwaarts kan maken maar anderzijds viel er ook te beluisteren dat Sangaré een goede middenvelder is, die niet goed genoeg is voor de top. Oftewel, een duidelijk verschil van inzicht over de kwaliteiten van Ibrahim Sangaré.


Vorig artikelAad de Mos maakt ommezwaai: ‘De titel? Ik neig toch wel een beetje naar PSV’
Volgend artikelWaarom Noa Lang eerder moest vluchten in de Kuip

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in