Home Nieuws Verrassingen in Groningen: Obispo naast Boscagli, Romero in de basis en Veerman...

Verrassingen in Groningen: Obispo naast Boscagli, Romero in de basis en Veerman start op de bank

478
0

PSV gaat vanmiddag op bezoek bij FC Groningen. De drie punten zijn een must.

Roger Schmidt begint enigszins verassend aan de wedstrijd in het noorden van het land. Niet Jordan Teze maar Armando Obispo begint naast Olivier Boscagli in het centrum. Dat betekent dat Schmidt met twee linkspoten in het centrum aan de wedstrijd gaat beginnen. Jordan Teze begint als rechtsback en Joey Veerman begint op de bank, wat weer tot gevolg heeft dat van Ginkel naast Guti zal beginnen op het middenveld. Er is ook een basisplaats voor Maxi Romero. PSV heeft nog altijd te kampen met fysieke ongemakken door Corona en blessures.

https://twitter.com/psv/status/1482687009491722246?s=21

De ploeg van Danny Buijs draait een wisselvallig seizoen en bezet de twaalfde plaats op de ranglijst. De laatste zeven Eredivisie-duels tegen de Groningers wist PSV winnend af te sluiten. Eerder dit seizoen won PSV de thuiswedstrijd in het Phillips Stadion met 5-2. Cody Gakpo maakte één doelpunt en twee assists. PSV’er Ritsu Doan heeft een verleden bij FC Groningen.

Op de vraag wat de hij van de wedstrijd tegen FC Groningen verwacht reageert trainer Roger Schmidt als volgt tegen PSV TV: “Het is altijd lastig om tegen FC Groningen te spelen. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen was een hele interessante wedstrijd met ups en downs. Maar we hebben laten zien dat we ook dit soort moeilijke wedstrijden kunnen winnen. We verwachten een fel strijdende tegenstander.”

Hij vervolgt: “We moeten ervan uitgaan dat ze hun momenten willen pakken in wedstrijd. Via de counter, lange ballen of dode spelmomenten. We willen een nieuwe stap voorwaarts maken in onze ontwikkeling. We weten dat we een goed team hebben en we weten ook dat we de afgelopen maanden heel hard hebben gewerkt om in deze positie te komen.”

PSV kan tijdens het duel niet beschikken over André Ramalho, Noni Madueke, Ryan Thomas en Eran Zahavi (allen geblesseerd) en Ibrahim Sangaré (Africa Cup). Dany Pröpper maakte in de winterstop bekend zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Daartegenover is aanwinst Joey Veerman wel inzetbaar.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here