Home Nieuws Vermoedelijke opstelling: Van Gaal gaat schuiven met Cody Gakpo en kiest voor...

Vermoedelijke opstelling: Van Gaal gaat schuiven met Cody Gakpo en kiest voor Davy Klaassen

3814
0

Het Nederlands Elftal trapt vrijdag om 17u Nederlandse tijd en om 19u plaatselijke tijd af tegen Ecuador.

Dat zal vermoedelijk in een andere opstelling gebeuren dan Oranje begon aan de wedstrijd tegen Senegal. Louis van Gaal lijkt te gaan schuiven met zijn spelers om Davy Klaassen een basisplaats te kunnen geven. Davy Klaassen in Oranje is hetzelfde als Jorrit Hendrix naar Manchester City. Het zou beide ondenkbaar moeten zijn. Ja, Jorrit Hendrix zou ook zomaar bij City kunnen invallen bij een tussenstand van 6-3 tegen Manchester United. Dat geldt ook voor Davy Klaassen, die qua niveau niets in zich heeft van een internationale topspeler. Klaassen is de ideale invaller bij een voorsprong en in een wedstrijd tegen een tegenstander die nog aanzet voor een resultaat maar Louis van Gaal ziet dit anders.

Van Gaal is een groot fan van de speler die bij Ajax nauwelijks aan de bak komt en in het buitenland al heeft laten zien het niveau niet aan te kunnen. En dus stevent Klaassen af op een basisplaats tegen Ecuador. Althans, dat denken de Nederlandse kranten en media. Voor Vincent Janssen gaat dezelfde vlieger op als voor Davy Klaassen. Janssen is in niets een internationale topspeler. De kans dat Cody Gakpo de plaats van Janssen in zal gaan nemen is groot, nu van Gaal voor Klaassen lijkt te gaan kiezen.

Memphis Depay zal tegen Ecuador maximaal 45 minuten gaan spelen. Of dat als basisspeler of als invaller is, liet Van Gaal op de persconferentie van donderdag in het midden. “Als ik zeg wie er gaat starten, dan laat ik me in de kaarten kijken”, aldus de bondscoach, die Memphis stap voor stap wenst te brengen.


Vorig artikelWordt Gakpo topscorer van het WK? WK bets van 10 euro = gratis BetCity Oranje shirt thuisgestuurd
Volgend artikelPortugese journalist is zeker: Cody Gakpo in januari naar Manchester United

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in