Home Nieuws Vermoedelijke opstelling PSV tegen Ajax: Twee wijzigingen in de basisopstelling, Sangaré moet...

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Ajax: Twee wijzigingen in de basisopstelling, Sangaré moet vrezen

9606
0

De topper tussen PSV en Ajax nadert en dat blijft nu eenmaal een wedstrijd die er toe doet. De nummers twee en drie gaan bepalen wie er nummer twee gaat worden.

De uitspraken van Ruud van Nistelrooij over de mogelijke eerste plaats doen we af als pure onzin, voortkomend uit het feit dat de beginnende trainer graag ambitie wenst uit te stralen en vindt dat het hoogst haalbare in de topsport leidend moet zijn. Nummer twee en drie gaan dus bepalen wie de uiteindelijke nummer twee zal gaan worden. Hoe denkt Ruud van Nistelrooij het dolende Ajax te gaan bestrijden want er is in de Eredivisie geen tegenstander meer die onder de indruk is van Ajax.

Het Eindhovens Dagblad denkt dat van Nistelrooij enkele keuzes moet gaan maken, te beginnen met de achterhoede. Laat Van Nistelrooij Olivier Boscagli weer terugkeren in de basis? Dat mag worden aangenomen van wel. Andere vraagstukken zijn Jordan Teze, die al maanden laat zien het niveau bij PSV echt niet aan te kunnen. In Volendam viel de verdediger voor de zoveelste keer weer eens uit met vermoeidheid en krampverschijnselen. Kommer en kwel met Jordan Teze en kompaan Armando Obispo, die ook weer langdurig geblesseerd is.

“Op het middenveld zou Van Nistelrooij weer kunnen starten met Ibrahim Sangaré en Joey Veerman, omdat de fysieke capaciteiten van de Ivoriaan in deze wedstrijd buitengewoon bruikbaar zijn. Veerman heeft zich de afgelopen maanden logischerwijs in de PSV-basis gespeeld, waarbij er wel verbeterpunten voor hem blijven”, weet clubwatcher Rik Elfrink, die stelt dat ‘Guus Til het Van Nistelrooij met zijn optreden tegen FC Volendam een stuk makkelijker heeft gemaakt’.

“Het is voor PSV niet altijd eenvoudig doorvoetballen met de 25-jarige middenvelder, maar hij geeft het team veel extra’s op ander gebied. Vooral zijn scorend vermogen valt op, want met dertien goals in alle competities heeft Til een wezenlijke bijdrage geleverd aan de totale PSV-productie van dit seizoen.”

Het invullen van de voorhoede gaat een interessante kwestie worden. Johan Bakayoko en Anwar El Ghazi maar ook Thorgan Hazard kunnen de buitenkant kan spelen. Bakayoko lijkt de voorkeur te krijgen omwille van zijn explosiviteit.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Ajax:

Benítez; Mwene, Ramalho, Boscagli, Van Aanholt; Gutiérrez, Veerman, Til; Simons, De Jong, Bakayoko.


Vorig artikelVIDEO | Opnieuw hoofdrol voor Donyell Malen, die in Dortmund nu echt ‘los’ is
Volgend artikelPSV – Ajax heet in Rotterdam tegenwoordig anti-voetbal te zijn, PSV wacht enorm veel huiswerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in