Home Nieuws Vergoossen pleit niet voor grote schoonmaak

Vergoossen pleit niet voor grote schoonmaak

8
0

Volgens Sef Vergoossen, die PSV in 2008 het kampioenschap bezorgde, is er niet op tijd ‘doorgeselecteerd’. Toch moet de club voorzichtig te werk gaan en niet overhaast een halve selectie vervangen.

“Als Feyenoord dit seizoen kampioen wordt en in de zomer niet doorselecteert, dan krijgen ze volgend seizoen met hetzelfde euvel te maken als PSV nu”, zegt Vergoossen tegen Elf Voetbal Magazine. “VVV-Venlo is een heel goed voorbeeld van hoe het wél moet. Dankzij doorselecteren draait die club al drie jaar stabiel in de top van de Jupiler League.”

Volgens Vergoossen hoeft de bezem niet door de PSV-selectie. “Na zo’n seizoen ben je geneigd te kiezen voor een grote schoonmaak, maar over het algemeen ben ik daar geen voorstander van. Gefaseerd vernieuwen is beter. Een grote schoonmaak is in het geval van PSV ook helemaal niet nodig, vind ik. Het verschil tussen het huidige niveau en een hoger niveau is niet heel groot.”
Vergoossen raadt Marcel Brands vooral aan bij zichzelf te blijven en niet met geld te gaan smijten. “Bij de transfer van Ziyech bijvoorbeeld zat er bij Ajax niet echt een strategie achter. Eerst zou hij niet komen, toen ineens wel. PSV moet gewoon zichzelf blijven, dan komt het wel goed. Dat is Brands wel toevertrouwd.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here