Home Columns Verdiende Taylor wél zijn plaats? | Over Simons zegt ZKH Van Gaal:...

Verdiende Taylor wél zijn plaats? | Over Simons zegt ZKH Van Gaal: ‘Hij moet z’n plaats verdienen’

2340
1

Kenneth Taylor is onder Alfred Schreuder geen vaste basisspeler maar heeft onder Louis van Gaal wel zijn eerste WK wedstrijd gespeeld.

Het gaat op een mondiale eindronde niet over of een speler bij PSV, Ajax of Feyenoord speelt maar over de eventuele successen van de nationale ploeg. Bij een succesvol WK heeft dat weer positieve effecten op alle Nederlandse clubs. Echter ergert het gros van voetbalminnend Nederland zich aan het Oranje van Louis van Gaal. De gunfactor is bovendien ver te zoeken bij de soms arrogante bondscoach, die een lach al snel afwisselt met een boze blik of uithaal.

In niets is Louis van Gaal Louis van Gaal als een journalist uit Senegal zegt dat hij een fan is van de bondscoach. Dan wordt van Gaal klein en is hij geraakt. Als Valentijn Driessen echter terechte kritiek uit op het dolende Oranje, wordt Louis van Gaal weer heel snel Louis van Gaal en weet hij zelfs in Zijne Koninklijke Hoogheid van Gaal te veranderen. Hoog op de troon, geen weerspraak duldend en arrogant in houding en gedrag. Kortom, een vreselijke persoonlijkheid.

Edgar Davids is de verbindingspersoon tussen Louis van Gaal en de selectie en daar valt geen kwaad woord over te zeggen. Daartussen zit ook nog Danny Blind, die op de bank naast van Gaal niets weet uit te stralen en daar eigenlijk in zijn geheel niet hoort te zitten nadat hij als bondscoach van Oranje enkele jaren geleden behoorlijk faalde. Blind is verre van een graag geziene gast in het betaalde voetbal. Blind heeft meerdere petten op, is niet rechtlijnig en spreekt zichzelf nooit uit wat hij nu eigenlijk echt vindt of denkt. Een ja-knikker eerste klas en precies dat wat ZKH van Gaal graag ziet.

Ondertussen spelen de matige en oersaaie voetballers als Davy Klaassen, Timber en Taylor gewoon hun wedstrijdjes mee op een WK eindronde, waar spelers als de Ligt, Berghuis, Malacia, de Vrij, Bijlow, Xavi Simons en Luuk de Jong toch echt over meer kwaliteiten beschikken maar juist geen tot weinig minuten weten te maken.

Het Nederlandse volk moet ondertussen ook kijken naar Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Wout Weghorst en Vincent Janssen. Het is Oranje onwaardig en dat is inmiddels ook te zien aan de kijkcijfers. Xavi Simons moet bij het Nederlands elftal nog even op zijn beurt wachten. Veel mensen hadden verwacht en gehoopt dat hij dinsdag, in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar, zijn debuut zou maken. Van Gaal hield Simons, ook bij een zekere voorsprong van 2-0, op de bank. Het leidde tot veel chagrijn en vooral onbegrip.

Na afloop ging van Gaal weer tekeer over het niet laten invallen van Xavi Simons. ‘Jullie maken dat er allemaal van. Als ik zeg dat Simons een goede stap maakt, moet hij meteen in het Nederlands elftal”, sprak Van Gaal, die daarmee verwees naar zijn woorden tijdens de persconferentie van maandag. “Zo werkt het allemaal niet. Je moet je plaats verdienen. Ik probeer iedere speler erbij te betrekken”, zei van Gaal over Simons. Op basis waarvan heeft ene Kenneth Taylor zijn plaats dan verdiend, meneer Zijne Koninklijke Hoogheid Louis van Gaal?

Hoeveel Oranje fans zullen er nu echt teleurgesteld zijn als de hooghartige en arrogante Louis van Gaal zondag in het vliegtuig naar Schiphol mag plaatsnemen? De bondscoach die elke journalist die gewoon zijn werk tracht uit te voeren, al te kakken heeft gezet als men het niet eens is met Zijne Koninklijke Hoogheid van Gaal, ziet dat de gunfactor per dag minder wordt rondom zijn Oranje.

De coach heeft er zelf in ieder geval nog alle vertrouwen in. Na Nederland – Qatar blijven zijn woorden dan ook hangen: “Eigenlijk alles wat we moesten doen, hebben we goed gedaan”, zei de bondscoach tegen de NOS. Je gunt deze bondcoach inmiddels eigenlijk een spoedige exit van WK 2022 middels de zondag vlucht van Doha naar Schiphol.


Vorig artikelWerkt PSV aan terugkeer Ihattaren? PSV fans wijzen naar van Nistelrooij en Ramzi
Volgend artikelIn Qatar baalt men van Oranje: ‘Oranje is een stel bejaarden, Van Gaal moet kiezen voor Simons’

1 REACTIE

  1. Van Gaal, Davids, Blind, commissaris bij Ajax, houden het Ajaxgehalte op peil. Het criterium is niet vorm of basisspeler bij de club, doch Ajax. Depay wordt als verlosser gezien, doch maakt Van Gaal een loser.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in