Home Nieuws ‘Verdeeldheid in PSV selectie’; Directie in gesprek met spelers na politieke uitingen...

‘Verdeeldheid in PSV selectie’; Directie in gesprek met spelers na politieke uitingen op sociale media

1947
0

De directie van PSV ging woensdag in gesprek met de selectie over berichten op sociale media die enkele spelers hebben geplaatst naar aanleiding van het opgelaaide geweld in Israël en de Palestijnse gebieden.

Dat meldt De Telegraaf. De club wenst er weinig over te melden. Een woordvoerder van PSV bleek vandaag voor de NOS niet bereikbaar voor commentaar.


De krant meldt dat er verdeeldheid ontstaan is in de selectie. Mohamed Ihattaren, Jordan Teze en Pablo Rosario zouden een tekst op Instagram hebben gedeeld waarin ze hun steun uitspreken voor de Palestijnen. De tekst is nu niet meer op hun account te vinden.

Voor Eran Zahavi was de zaak juist omgedraaid. De spits plaatst juist berichten op Instagram waarin hij benadrukt dat het Israël is dat onder vuur ligt en dat er honderden rakketen op zijn land worden afgevuurd. Volgens De Telegraaf wil de clubleiding met coach en spelers in gesprek “om te zien wat er leeft”. Dat gesprek vond woensdag plaats.

Roger Schmidt wilde ook weinig over de zaak kwijt. De Duitser werd in zijn persconferentie vanochtend gevraagd naar de veronderstelde onrust in de groep, maar wilde daar geen antwoord op geven. “Als er problemen zijn in de groep, wil ik daar best wat over zeggen. Maar nu hier, in het openbaar, wil ik er niet over praten.” Bovendien is hij “een voetbalcoach en geen politicus”.


Facebook Comments