Home Nieuws Verdediger Sambo aast op doorbraak: ‘PSV is mijn club, ik kom uit...

Verdediger Sambo aast op doorbraak: ‘PSV is mijn club, ik kom uit de buurt’

2240
0

De jonge vleugelverdediger Shurandy Sambo maakt steeds meer minuten bij Jong PSV.

Sambo maakt zijn minuten in de Keuken Kampioen Divisie en hoopt op meer, al wil hij niet op de zaken vooruit lopen. Geduldig wacht de back zijn kansen af maar zijn speelminuten in het Jong elftal van de club helpen hem zienderogen vooruit.


“Dat ik in deze fase van mijn carrière hier mag spelen, is gewoon heel erg goed en zorgt ervoor dat ik mezelf kan ontwikkelen”, vertelt Sambo in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Samen met Noni Madueke speelde ik voor de winter soms nog wedstrijden waarin de goals en assists makkelijk vielen. Dit is een niveau hoger en het is mooi om soms nog steeds met hem samen te spelen. Ik denk dat we elkaar goed aanvoelen en vaak proberen de oplossing vooruit te zoeken. Van zijn acties kan ik genieten en ik probeer hem zo goed mogelijk te helpen.”

Sambo wil niet op de zaken vooruit lopen, maar hoopt in de toekomst op een plek in PSV 1. “Het plan is om dit seizoen zoveel mogelijk minuten te maken en te leren in de eerste divisie. Daarna hoop ik dat er in de zomer kansen komen om verder door te stoten”, vertelt hij. “PSV is mijn club, ik kom uit de buurt en speel hier al bijna mijn hele leven. Ik droom er al jaren van om de laatste stap te zetten en ben blij dat ik nu al veel kansen krijg om mezelf op dit niveau te laten zien”, aldus de talentvolle verdediger.


Facebook Comments