Home Nieuws Verbolgenheid over Stewart maar er lijkt sprake van een ‘gelimiteerde afkoopsom’: ‘PSV...

Verbolgenheid over Stewart maar er lijkt sprake van een ‘gelimiteerde afkoopsom’: ‘PSV weet exact wat het moet betalen voor Vranckx’

13671
0

Earnie Stewart bleek vrijdagavond van mening dat openheid van zaken geven richting de achterban een goede zaak zou zijn.

En dus vertelde Stewart aan Hans Kraaij dat meerdere spelers in de belangstelling van de club staan maar dat een transfer nog geen zekerheid is. PSV zet in op de komst van meerdere spelers maar heeft nog geen zekerheid over de gewenste versterkingen. Wel gaf Stewart openheid van zaken over de doelstellingen komende weken. Daarbij vielen wel de nodige en inmiddels bekende namen.

Er bestaat inmiddels geen contact meer met Tottenham Hotspur over Davinson Sanchez maar door de naam van Aster Vranckx staat zeker nog geen streep. Sterker nog, een eventuele transfer van de Belg is een reeele zaak. Wel dienen er miljoenen euro’s te worden overgemaakt naar Wolfsburg, waar men op dit moment even niet zo blij is met PSV en de uitspraken van Earnie Stewart.

De leiding van de Volkswagenclub stelde zondagavond vast dat Earnie Stewart voor zijn beurt had gesproken over target Aster Vranckx. En dus is men verbolgen in Wolfsburg over de plannen van PSV. Anderzijds heeft het er ook alle schijn van dat clubs, buitenlandse clubs, Aster Vranckx waarschijnlijk voor twaalf miljoen euro kunnen overnemen van VfL Wolfsburg. Volgens het Eindhovens Dagblad staat er namelijk een gelimiteerde transfersom in het contract van de Belgische middenvelder. In Belgische media wordt hier overigens nog geen melding van gemaakt.

De clausule geldt naar verluidt dus alleen voor buitenlandse clubs. Het Eindhovens Dagblad baseert zich op ‘bronnen rond het kamp-Vranckx’. Een transfersom van twaalf miljoen euro voor de pas twintigjarige Belg is nog steeds een stevige transfersom te noemen, die voor PSV zeker betaalbaar is maar tegelijkertijd toch stevig te noemen is. Het is echter de vraag of een transfer van Aster Vranckx op korte termijn te realiseren valt, omdat Ibrahim Sangaré nog altijd niet verkocht is.

PSV heeft momenteel nog geen bod neergelegd bij Wolfsburg. Ibrahim Sangaré is immers nog altijd contractspeler van PSV. De Ivoriaan moet PSV 37,5 miljoen euro opleveren. Premier League-club Nottingham Forest heeft concrete interesse maar ook voor Nottingham geldt dat er nog niet wordt doorgepakt, waardoor de kans is dat daadwerkelijk toeslaan pas in de laatste tien dagen van het transferwindow realistisch lijkt te gaan worden.

Stewart bevestigde vrijdagavond in De Kuip voor de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord wel dat Aster Vranckx een belangrijke kandidaat is om het middenveld van PSV te versterken. De talentvolle Belg, die vorig jaar op huurbasis uitkwam voor AC Milan, bracht eerder deze zomer al een bezoek aan het Philips Stadion. Daar sprak hij ook met de clubleiding.

“Voor mij is het een eer als een club als PSV mij wil hebben, maar ik ben nu terug bij Wolfsburg en totaal gefocust op wat hier gebeurt”, zei Vranckx afgelopen weekend in gesprek met Belgische media.


Vorig artikelDe Franse revival onder Peter Bosz geeft PSV enige defensieve zekerheid: ‘Daar trainen we al een maand op’
Volgend artikelRamalho en Teze op weg naar basisplaats tegen Sturm Graz | Ramalho lijkt zijn Champions League-blazoen weer te kunnen oppoetsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in