Home Nieuws Verbeek kritisch: ‘De optredens van Joey variëren van heel goed tot ver...

Verbeek kritisch: ‘De optredens van Joey variëren van heel goed tot ver onder de ondergrens’

513
0

Joey Veerman maakte deze week een plotselinge transfer naar Eindhoven.

De transfer kwam in een stroomversnelling door het plotselinge besluit van Davy Pröpper om te stoppen met betaald voetbal. De middenvelder overgekomen van Heerenveen, brandt van de ambitie en weet ook dat hij in de maand januari meteen zijn kansen gaat krijgen.

Er heerst enthousiasme rond de transfer van Veerman naar Eindhoven maar zoals altijd zijn er ook kritische geluiden te horen. Heerenveen volger en clubicoon Gertjan Verbeek is gematigd enthousiast maar ook uiterst kritisch op de middenvelder.

“De optredens van Joey variëren van heel goed tot ver onder de ondergrens”, begint Verbeek. “Iedereen ziet dat hij met afstand de beste speler is van SC Heerenveen, maar het is nog te wisselvallig. Hij is geen stabiele factor. Ik begrijp heel goed dat PSV hem heeft gehaald. Een Nederlandse speler met zoveel voetbalinzicht zie je tenslotte weinig”, stelt de trainer vast.

Verbeek gaat verder: “Maar in hoeverre het een succes wordt? Ik heb mijn twijfels. En die twijfel zit ‘m met name in het mentale en fysieke aspect. Kijk de duels van SC Heerenveen erop na. Naarmate de wedstrijd vordert zie je dat hij, de grote vormgever, steeds minder vermogen heeft”, stelt de coach vast over de fysieke gesteldheid van Veerman.

Verbeek vermoedt wel dat PSV hem karakterologisch beter past dan Feyenoord. “Joey is een gevoelige jongen, iemand die een bepaalde warmte moet voelen om te presteren. Voor iemand zoals hij, past de provincie beter dan de grote stad. Ik hoop van harte dat hij slaagt in Eindhoven. En wanneer hij werkt aan zijn minpunten, alles doet en laat om beter te worden, geloof ik dat het hem gaat lukken”, aldus een gematigd positieve Gertjan Verbeek.


Facebook Comments Box