Home Nieuws Verbazing én begrip over miljoenensalaris Zahavi: ‘Het is gigantisch, maar internationaal niet...

Verbazing én begrip over miljoenensalaris Zahavi: ‘Het is gigantisch, maar internationaal niet veel’

2909
0

Het gepubliceerde miljoenensalaris van Eran Zahavi doet veel stof opwaaien maar er is ook berusting.

Zo gaat het nu eenmaal in de top van het voetbal en PSV wil en moet mee. Woensdagmiddag werd bekend dat PSV Eran Zahavi 4 miljoen euro aan tekengeld betaalde voor zijn twee jaar lopende contract in Eindhoven. Het mag met recht een miljoenensalaris worden genoemd.

Is Zahavi de vele miljoenen waard? Dat is een lastige vraag die een al even zo lastig antwoord heeft. In Europa schiet Zahavi voor PSV namelijk wel met scherp en loopt hij bijna 1 op 1. Als en dan tellen niet maar het afgekeurde doelpunt in Lissabon tegen Benfica en de bal op de lat in het returnduel in Eindhoven hadden ervoor gezorgd dat Zahavi 1 op 1 had gelopen wat zijn productie voor PSV in Europa betreft.

Het nieuws drong ook door tot Björn van der Doelen, die verrast is door het enorme inkomen dat Eran Zahavi genereert bij PSV. Maar ergens verbaasde het van der Doelen ook weer niet enorm. Het salaris van Zahavi bestaat uit twee componenten en dat betekent naast het tekengeld ook het vaste salaris van een miljoen euro per seizoen.

“Internationaal gezien is het waarschijnlijk niet eens zo gek veel”, begon Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. “Op Nederlands niveau is dit alleen gigantisch”, zei het PSV coryfee.

“Maar als je mee wilt met de grote jongens, moet je ook qua salaris mee. Ik wist dat PSV het salarisplafond had losgelaten. Luuk de Jong verdiende ook al tussen de 2 en 2,5 miljoen, maar dit is next level. PSV heeft niet veel keuze maar drie miljoen voor Zahavi is wel heel veel”, concludeerden van der Doelen en Marco Timmer namens Voetbal International.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here