Home Nieuws Verbazing over geringe speeltijd Marco van Ginkel en Davy Pröpper

Verbazing over geringe speeltijd Marco van Ginkel en Davy Pröpper

1565
0

Hoe gaat de rest van het seizoen er voor Marco van Ginkel en Davy Pröpper uitzien?

Het heeft er inmiddels alle schijn van dat beide middenvelders rekening moeten gaan houden met een plaats op de bank de komende weken. Een rol als invaller lijkt ook eerder voor de hand te liggen dan een rol als basisspeler. Het heeft natuurlijk van doen met blessures en geringe fitheid, alsmede het goede spel van Érick Gutiérrez. PSV bewoog hemel en aarde de beide middenvelders weer contractspelers van PSV te maken en haalde de twee vrienden weer terug naar Nederland. Tot op heden is het er nog niet geheel uitgekomen en moeten beide middenvelders het doen met een plek op de bank. Dat terwijl Marco van Ginkel dit seizoen nog begon als aanvoerder.


Het leidt tot enige verbazing bij sommige analisten van ESPN en de NOS. “Van Ginkel en Pröpper staan er nu helemaal naast. Pröpper valt ook bijna niet in, hij komt helemaal niet aan spelen toe”, constateert Freek Jansen als hoofdredacteur van Voetbal International. Ook Theo Janssen heeft er zo zijn mening over. Hij is juist verbaasd over de positie van de andere middenvelder. “Van Ginkel was aan het begin van het seizoen de belangrijke man.”

“Hij is helemaal fit, heeft kunnen wennen, kreeg de aanvoerdersband. En nu zit hij op de bank. Hij viel nu in en dan krijgt of wil hij de aanvoerdersband niet hebben. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar dat gaat volgens mij niet helemaal goed”, aldus de oud-voetballer.

Rafael van der Vaart snapt overigens wel dat de middenvelder uit de basis is verdwenen. “Een paar jaar geleden was hij super belangrijk voor PSV. Hij heeft zoveel blessures gehad, dat hakt er toch in. Dat zie je aan zijn spel. Het is niet meer de Van Ginkel die we kennen. Hopelijk komt dat wel weer.”