Home Nieuws Verbazing in Engeland om transfersom Cody Gakpo, analisten afwisselend positief over Gakpo

Verbazing in Engeland om transfersom Cody Gakpo, analisten afwisselend positief over Gakpo

2739
1

Aan de overkant van de Noordzee gaat het in de Britse tabloids ook over de grote transfer van Cody Gakpo van PSV naar Liverpool.

Ook voor Engelse begrippen kunnen we spreken van een stevige transfer, als we de verschillende Engelse kranten weten door te nemen. De kranten en voetbalbladen in het Verenigd Koninkrijk laten verschillende analisten aan het woord over de move van Gakpo naar Liverpool. Er is zeker enthousiasme maar ook worden de verwachtingen links en rechts getemperd. Daarnaast is er verbazing over de transfersom en de hoogte daarvan, terwijl daar toch echt een goed verhaal achter schuilt.

Zo wordt Steve Nicol aan het woord gelaten. De voormalig rechtsback heeft zijn bedenkingen bij de transfer van Cody Gakpo naar Liverpool. De voormalig rechtsback van The Reds is met name verrast door de lage transfersom.

“Voor iemand die wordt gezien als een van de beste spelers van het WK”, zegt hij bij ESPN. “Waarom is het zo weinig? Waarom is het maar 37 miljoen pond?”, wijst hij naar de hoogte van de transfersom. In Engeland spreken veel kranten over een transfersom van 42 miljoen euro, exclusief bonussen.

Nicol uit zijn twijfels over de overstap van Gakpo naar Liverpool. “Ik ben niet honderd procent overtuigd. Hij speelt niet heel diep, hij speelt niet in de punt, hij zit er een beetje tussenin. Hoe past hij in het spel van Liverpool? Ik weet niet of hij daarin past. Zien ze een rol voor hem weggelegd als aanvulling op de voorste drie, of gaat hij meer teruggetrokken spelen in de Jude Bellingham-rol en komt hij later in het strafschopgebied? Gaat hij al het werk doen en naar voren komen? Voor mij valt hij er een beetje tussenin.”

Craig Burley, een voormalig middenvelder van onder meer Chelsea en Celtic, ziet Gakpo ook niet meteen als linksbuiten succesvol worden bij Liverpool. Burley legt het uit: “Als hij wat dieper speelt vanuit het middenveld, kan hij dreigend worden. Op dit moment heeft Liverpool die dreiging vanuit het middenveld niet echt. Wijnaldum was iemand die altijd sprintte richting het strafschopgebied en daarmee was hij de aanvallers van dienst, want hij hield een verdediger bezig.”

Opnieuw gaat het over de transfersom. Hier spreken de heren elkaar wel tegen. “Voor dit geld… Jezus, dat is een koopje! Het is niet alsof ze honderd miljoen betalen. Het is niks. Liverpool steelt een speler. Ik denk dat het een topdeal is”, klinkt het, waar Burley tegelijketijd openlijk twijfelt aan de positie van Gakpo en of hij überhaupt wel tot zijn recht komt bij Liverpool.

Frank Leboeuf sluit zich daarbij aan. “Hij heeft tijdens het WK bewezen hoe talentvol hij is”, zegt de voormalig wereldtopper over Gakpo. “Hij moet zijn plek vinden binnen het systeem van Liverpool, maar dat vertrouw ik wel toe aan Jürgen Klopp. Voor deze prijs is het een goede deal. Ik vind het een koopje voor Liverpool. Ook vanwege de blessuregevallen hebben ze een speler nodig”, klinkt het.


Vorig artikelDe transfersom van 50 miljoen vanuit een ander perspectief: ‘PSV verkoopt Gakpo met overtuiging’
Volgend artikelInterview Ruud van Nistelrooij | Met vertrouwen richting de tweede seizoenshelft

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in