Home Nieuws Verbazing alom over prestaties Luuk de Jong

Verbazing alom over prestaties Luuk de Jong

26
0

Luuk de Jong maakt een uiterst moeizaam seizoen door. In de wekelijkse nabeschouwing sprak ex ploeggenoot Kenneth Perez opnieuw zijn verbazing uit over de vormdip van de Jong, wiens transferwaarde ook enorm gekelderd is.

Ook andere analisten als Pierre van Hooijdonk en Kees Jansma hebben geen verklaring voor de improductiviteit van de aanvoerder. Perez benoemde niet alleen zijn improductiviteit maar laakt ook het spel van de Jong. Perez heeft geen verklaring voor het feit dat de spits ook simpele korte passes ziet mislukken.

Na 1705 minuten eredivisievoetbal en 74 schoten staat de Jong pas op vier doelpunten. Het vorig seizoen was nog goed voor 26 treffers. Hij houdt desondanks toch vertrouwen in eigen kunnen en benadrukt dat hij ook op andere manieren van waarde kan zijn voor PSV. “Ik weet niet hoe de droogte komt. Het zal wel van alles een beetje zijn. Het zit nu gewoon even niet mee, maar ik probeer dat niet mee te nemen in mijn spel”, zegt De Jong.

“Ik denk dat ik tegen Heerenveen wel weer goed voor het team gestreden heb. Misschien moet ik ook gewoon even een gelukje hebben om het goede gevoel weer te pakken te krijgen. Maar het komt wel goed. De dag dat ik scoor komt steeds dichterbij. Hopelijk is dat volgende week weer het geval. Bovendien kan ik ook op een andere manier van waarde zijn, met hoe ik mezelf opstel voor het team. Als aanspeelpunt en iemand die veel strijd levert. Op basis van wat ik tegen Heerenveen voor het team heb gedaan, heb ik ook wel een goed gevoel overgehouden aan die wedstrijd. We leven nog in de titelstrijd. Hopelijk kunnen we de komende tijd inlopen. Het gat is nog steeds groot en als Feyenoord en Ajax het blijven volhouden, verdient een van deze ploegen het ook om kampioen te worden. Maar ik geloof er zeker nog in. Hopelijk kunnen wij weer zo’n reeks als vorig jaar neerzetten en laten zij nog veel punten liggen. De boost van deze wedstrijd moeten we in ieder geval meenemen”, besluit De Jong.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here