Home Nieuws Verbazing alom over absentie Jerdy Schouten

Verbazing alom over absentie Jerdy Schouten

12363
1

Oranje-watcher Martijn Krabbendam heeft zich verbaasd over het ontbreken van Jerdy Schouten bij het Nederlands elftal.

De journalist, die tegelijkertijd ook Feyenoord-watcher is, geeft hoog op van Jerdy Schouten denkt dat de middenvelder misschien wel het dichtst tegen Frenkie de Jong aanzit. De Jong is geblesseerd en zal niet spelen tegen Frankrijk en Griekenland. Krabbendam

“Uit bij Frankrijk deed Frenkie niet mee, je zag meteen wat een verschil dat maakte”, vertelt Krabbendam in een video-item van Voetbal International. “Het verbaast mij dat Schouten er dan niet bij is. Hij speelt uitstekend bij PSV, een middenvelder die een spelversneller is. Hij komt misschien nog wel het dichtst bij de manier waarop Frenkie speelt, op zijn eigen niveau uiteraard.”

Door de absentie van Schouten zal Koeman een andere vervanger moeten kiezen voor de afwezige De Jong en logischerwijs wordt dan Joey Veerman naar voren geschoven. Of Veerman daadwerkelijk een optie voor bondscoach Ronald Koeman zal gaan zijn valt nog te betwijfelen.

Martijn Krabbendam geeft Veerman een goede kans op speelminuten in beide interlands. “Marten de Roon of Joey Veerman, je hebt natuurlijk een passer nodig”, aldus Krabbendam over de kwaliteiten van Veerman, die zich echt kan gaan laten zien aan Ronald Koeman.

Ook Wim Kieft begrijpt weinig van het niet selecteren van Jerdy Schouten maar Kieft wijst tegelijkertijd naar Joey Veerman, al ‘mag je het hem niet aandoen hem te vergelijken met Frenkie de Jong’, stelt Wim Kieft vast.

‘Achter alles wat Veerman doet zit voetbal en hij zal nooit iets ’blinds’ doen, maar Frenkie… Getuige zijn spel zou Jerdy Schouten een betere vervanger zijn van de geblesseerde De Jong bij Oranje. Maar bondscoach Ronald Koeman heeft hem niet eens geselecteerd voor de interlands tegen Frankrijk en Griekenland’, aldus Wim Kieft.


Vorig artikelVIDEO | PSV O19 – Sevilla O19 met bijzondere strafschop Jason van Duiven
Volgend artikelWim Kieft geniet van PSV maar vergelijkt Ramalho met Ramos: ‘Niet Hollandse School, maar kwaliteit doet PSV de das om’

1 REACTIE

  1. Onbegrijpelijk dat Schouten er niet bij is. Hij heeft inmiddels nadrukkelijk wel een selektie verdiend. Of is Koeman blind(-fan)?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in