Home Nieuws Verbaasde van Nistelrooij reageert op negatieve stemming rond PSV | Ook verbazing...

Verbaasde van Nistelrooij reageert op negatieve stemming rond PSV | Ook verbazing na uitspraak over titelkansen

3867
0

PSV wist in Volendam drie punten aan het totaal toe te voegen maar na afloop klonk er ook veel chagrijn. Met name in de persruimte leek Ruud van Nistelrooij niet helemaal in zijn element te zijn.

De antwoorden waren kort maar zeker krachtig te noemen maar er heerste toch wat chagrijn in de ruimte voor de pers. De stemming bij en rond PSV was dan ook behoorlijk kritisch na de benauwde overwinning in Volendam.

Het hield dan ook niet over wat PSV liet zien in Volendam, waar de thuisploeg gewoon agressiever was dan PSV. ‘Nadat we hier winnen is het nog steeds kritisch. Maar als je hier verliest, dan is het de hel. Dat is de realiteit. Dus ik ben blij dat we hier gewonnen hebben’, zei Van Nistelrooij. De trainer voegde toe dat de serie met negen overwinningen in de laatste tien wedstrijden vertrouwen geeft. Midden februari was de situatie anders.

‘We hebben ook een tijd vierde gestaan. Toen hadden we moeite en hoorde je waar gaat dit naartoe? Spakenburg-uit, wat gaat daar allemaal gebeuren? Maar we staan nu weer we staan en we hebben twee prachtige wedstrijden voor de boeg, vanuit een goede positie’, doelde Van Nistelrooij op de topper in de Eredivisie tegen Ajax en de bekerfinale een week later. ‘We hebben de Super Cup al gewonnen, we spelen een bekerfinale en theoretisch kan het nog steeds. Zo hoog mogelijk eindigen, dat is het allerbelangrijkste. Daar gaat het om’, aldus de trainer, ‘rond wie de stemming halverwege zijn debuutseizoen als coach op het hoogste niveau negatiever werd’, schrijft Voetbal International.

Opmerkelijk genoeg sprak van Nistelrooij dus weer over titelkansen. Dat de trainer er nog steeds in weet te geloven blijft bijzonder zo niet opzienbarend. In de wereld van de topsport moet je voor iedere theoretische kans gaan maar Feyenoord heeft nog maar een punt of zeven nodig en geeft de riante voorsprong natuurlijk niet meer weg. Toch blijft van Nistelrooij vasthouden aan de titelkansen, wat weer voor verbazing zorgde bij de aanwezige journalisten. ‘Wij gaan nog steeds voor het allerhoogste. Ik denk niet stap voor stap. Theoretisch kan het nog steeds’, zei de trainer duidelijk.

Een latere opmerking over de goede reeks van PSV leek Van Nistelrooij weer niet zo te kunnen waarderen. Vanuit de perszaal werd gezegd dat die goede reeks van 10 wedstrijden alleen wat waard is als er volgende week gewonnen wordt van Ajax. ‘Is dat zo?’, reageerde de trainer verbaasd. ‘Als je die negen wedstrijden niet had gewonnen, waar had je dan gestaan? Als je negen keer niet wint, kom je iets anders uit bij deze wedstrijd dan als je negen keer wint’, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelWijst van snoeiharde van Hanegem naar van Nistelrooij? ‘PSV is echt zo slecht’
Volgend artikelAnalisten tonen begrip voor reserverol Sangaré maar pleiten voor basisplaats tegen Ajax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in