Home Nieuws Verbaasde Bosz kan glimlach niet onderdrukken en is lyrisch na debuut: ‘Ik...

Verbaasde Bosz kan glimlach niet onderdrukken en is lyrisch na debuut: ‘Ik vroeg me af: ken je alle namen wel?’

3754
0

Peter Bosz was na afloop van Vitesse – PSV een tevreden trainer wat de tweede helft van de wedstrijd in het Gelredome aangaat.

De trainer zag dat zijn wissels goed uitpakten en zag zodoende dat zijn spelers zich herstelden van de warrige en vreemde eerste helft, waarin PSV zo nu en dan alleraardigst voetbal op de mat wist te leggen, maar Vitesse tegelijkertijd met 2-0 voor had kunnen staan. Een grotere voorsprong dan 1-0 was een scheef beeld geweest van de eerste helft in Arnhem maar het elftal van PSV had soms geen antwoord op het spel van Vitesse.

Jerdy Schouten bleek na afloop de grote spil te zijn in de tactische omzetting van Bosz. De hoeveelheid ervaring van Bosz bleek van grote waarde te zijn in de tweede helft want Bosz deed iets wat geen enkele andere trainer hem zou na doen. Een nieuwe speler die na twee trainingen nauwelijks is ingeburgerd, als middenvelder centraal achterin posteren. Het werkte evenwel prima en het pakte op wat kleine foutjes na goed uit. Bosz zag dat een inschuivende Schouten een overtal situatie creëerde op het middenveld.

De hoofdrolspeler zelf zag dat een misverstand tussen hem en Benitez nog maar net goed uitpakte en bleek na afloop net zo blij verrast te zijn als ieder ander. Jerdy Schouten had niet verwacht dat hij tegen Vitesse zijn debuut zou maken als centrale verdediger. Schouten gaf na afloop op de persconferentie aan slechts een paar keer op de positie te hebben gespeeld.

“Ik denk dat ik het twee keer heb gedaan in mijn hele leven. Dus het was niet heel gewoon”, aldus een lachende Schouten. “Ik had het niet verwacht als ik eerlijk ben. Het is niet dat ik vandaag wakker werd en dat ik dacht: ik ga in de rust even invallen als centrale verdediger”, aldus Schouten, die op veel complimenten van een eveneens verbaasde trainer kon rekenen. Bosz had niet verwacht dat Schouten het zo goed zou invullen.

De verbaasde Peter Bosz kon in de persruimte van het Gelredome een glimlach dan ook niet onderdrukken toen hem gevraagd werd naar de invalbeurt van Jerdy Schouten. Bosz was lyrisch na het debuut van de miljoenenaankoop: ‘Die jongen heeft het echt geweldig gedaan’, zei de trainer met een grote glimlach op zijn gezicht. ‘Ik vroeg me af: ken je alle namen wel?’, aldus Bosz over zijn nieuwe speler.


Vorig artikelDetails optie tot koop met miljoenen-transfersom lekken uit, Dest gaf voorkeur aan transfer naar PSV
Volgend artikelFoto: Dest arriveert in Eindhoven | Stewart geeft stevig signaal af met derde Amerikaanse international

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in