Home Nieuws Andres Guardado, de onbetwiste aanvoerder van Mexico en PSV

Andres Guardado, de onbetwiste aanvoerder van Mexico en PSV

17
0

Andres Guardado heeft een topseizoen achter de rug. Guardado pakt als moter van het jonge PSV de landstitel en voelt zich als een vis in het water bij PSV, is gebleken.

Guardado speelde een belangrijke rol in het behalen van de felbegeerde landstitel met PSV en speelde bovendien een geweldig toernooi om de Gold Cup. De tegenstand op het ‘2e rangs’ toernooi is weliswaar zwakker en van een ander niveau dan een toernooi als het WK, maar Guardado onderscheidde zich behoorlijk met zijn spel, aanvoerderschap én 6 veelal belangrijke doelpunten. Guardado pakte zijn verantwoordelijkheden, zowel bij PSV als bij het nationale elftal. Vooral met beslissende acties op beslissende momenten.
De Mexicaan voelt zich sinds jaren weer belangrijk en stuwt zijn collega’s bij PSV en het Mexicaanse elftal met constante prestaties direct naar een hoger plan. Er is geen wanklank te horen over reizen, lange vluchten of vermoeiende benen na veel wedstrijden. De goedlachse Mexicaan blijft constant in zijn prestaties. De verantwoordelijken bij PSV zoals Marcel Brands maar ook trainer Cocu verdienen complimenten met het belangrijk maken van Guardado. Ook dat is een gave van een manager dit op voorhand te kunnen inschatten; iemand meer verantwoordelijkheid geven én de prestaties daarna zien verbeteren. Het is precies wat de leidinggevenden van PSV met Guardado gedaan hebben.
In de eerste plaats met het groepsproces op de Herdgang en later met het snel definitief vastleggen van Guardado. Al voor het einde van het vorige seizoen ging PSV om de tafel met Valencia om door te pakken wat een transfer van de Mexicaan naar PSV aanging. Guardado is belangrijk gemaakt, neemt zijn verantwoordelijkheden en heeft zich daarna uitermate sterk doorontwikkeld. In dat kader zou het eigenlijk een logische zaak moeten zijn Guardado de eerste en enige aanvoerder van PSV te maken.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here