Home Nieuws Venijnige en cynische Afellay haalt hard uit: ‘Wat is PSV opgeschoten onder...

Venijnige en cynische Afellay haalt hard uit: ‘Wat is PSV opgeschoten onder Roger Schmidt?

3510
0

De wisseltactiek van Roger Schmidt roept niet alleen bij de fans veel weerstand op maar ook bij de verschillende analisten.

Ibrahim Afellay, Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk vinden Schmidt onnavolgbaar. Janssen zegt daarover: ‘Ajax en Feyenoord spelen elke week hetzelfde en met dezelfde spelers. PSV niet. Schmidt presteert het om elke week iets verrassends te doen en ons te laten nadenken’, zegt Janssen.

‘Madueke op zestig procent is beter dan Bruma op honderd procent’, stelde Theo Janssen. ‘Als je zo’n belangrijke wedstrijd speelt, begin je met de sterkste opstelling’, aldus de voormalig middenvelder.

‘Schmidt roept dat ze moeten denken aan lange termijn, maar het gaat niet om volgende week in het voetbal, het gaat om nu. Je moet nu presteren, dan ga je pas kijken wie er fit is en wie er de volgende wedstrijd kan spelen. Hij draait het om. Je staat 0-1 achter en je haalt je aanvoerder en beste speler naar de kant. Hij wil iedereen minuten geven, iedereen tevreden houden’, zei Janssen.

Dan Ibrahim Afellay, die venijnig en cynisch uit de hoek komt als hem gevraagd wordt naar Roger Schmidt. Afellay verheft zelfs zijn stem als het over PSV en Schmidt gaat. ‘PSV op papier veel sterker, zegt Afellay. Bruma, 60% nog minder dan Bruma op 100%. Dit kan toch niet. En Pröpper had rust nodig’, zeg een cynische Afellay, over de vroege wissel van de middenvelder, die feitelijk ook niet in de wedstrijd zat.

‘Wat is PSV nu eigenlijk opgeschoten onder Schmidt’, vraagt Afellay zich af. Arno Vermeulen counterde de vraag van de oud-PSV’er met: ‘Je draaft nu door. PSV presteert echt stukken beter dan vorig jaar en het spel is ook regelmatig gewoon goed. Tegen Benfica was PSV echt beter maar verliezen ze ongelukkig’, aldus Vermeulen over de groei die PSV doormaakt.

Het kan Afellay allemaal niet bekoren. De middenvelder wijst naar Feyenoord en zegt: ‘Geef Schmidt anders het nummer van Arne Slot, om te vragen hoe ze daar trainen’, zegt een venijnige Afellay, die het kennelijk nog steeds niet kan verteren dat Roger Schmidt hem niet rechtsreeks gebeld om mede te delen dat een verlenging van zijn contract niet meer gewenst was.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here