Home Nieuws Vele miljoenen lonken voor PSV door fors hoger prijzengeld UEFA

Vele miljoenen lonken voor PSV door fors hoger prijzengeld UEFA

19
0

Met de belangrijke wedstrijd AS Roma – Liverpool op de agenda staat er voor PSV veel op het spel in de vernieuwde Champions League. PSV is al bijna verzekerd van een plek in de laatste voorronde van de Champions League.

De Champions League winnaar van dit seizoen moet zich daarvoor in de eigen nationale competitie al weten te plaatsen voor de Champions League. Bayern München en Real Madrid zijn daar al zeker van, terwijl Liverpool en AS Roma allebei daar ook al dichtbij zijn. Liverpool heeft komende zondag aan een punt genoeg in de uitwedstrijd tegen Chelsea, terwijl AS Roma met nog drie wedstrijden te gaan een voorsprong heeft van vier punten op nummer 5 Internazionale..

Door verhoogde sponsorcontracten van de UEFA zullen de clubs in de Champions League komend seizoen liefst 3,25 miljard euro kunnen verdelen.

PSV hoopt hier ook van mee te kunnen profiteren als het de groepsronde van de Champions League weet te halen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Mocht het PSV lukken zal dit waarschijnlijk al minimaal 30 tot 35 miljoen euro op gaan leveren.

Als PSV dan ook net zo presteert als in het seizoen 2015/16, toen het wist te overwinteren, zal de uitkering van de UEFA meer dan 50 miljoen euro zijn. Dat is 20 miljoen euro meer dan wat PSV in dat seizoen kreeg, toen het 32,8 miljoen euro aan prijzengeld kreeg uitbetaald. De premies voor een overwinning en een gelijkspel zijn bijna verdubbeld, terwijl het systeem van uitbetalen ook wordt veranderd, omdat de UEFA clubs ook zal gaan betalen op basis van de Europese ranking.

Mocht PSV bovendien de enige Nederlandse club in de groepsronde van de Champions League zijn, zal dit ook weer enkele miljoenen extra opleveren wegens de tv-gelden. De schatting is dat dit maximaal 5 miljoen euro zal zijn.

Als PSV de groepsronde van de Europa League haalt, zal dit vermoedelijk ook al minimaal 15 miljoen euro opleveren, zo meldt het ED. Dat komt mede omdat de verliezer van de laatste Champions League voorronde 5 miljoen euro zal krijgen en de verliezer ook direct een ticket voor de groepsfase van de Europa League krijgt.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here