Home Nieuws Veldbestormer PSV – Sevilla herinnert zich niets meer en moet twee maanden...

Veldbestormer PSV – Sevilla herinnert zich niets meer en moet twee maanden de cel in

307
0

De rechtbank heeft gesproken en dat betekent dat de PSV-fan uit Roermond die eind februari de doelman van Sevilla aanviel twee maanden de cel in moet.

De zitting vond woensdagmorgen in Den Bosch plaats tijdens een snelrechtzitting. De twintigjarige Dylano K. zegt zich niks te herinneren van het incident en dat mag opmerkelijk worden genoemd.

De straf is stevig te noemen. “U noemt zich voetbalfan, maar daar had dit niks mee te maken”, zei de rechter, die de eis van het Openbaar Minister opvolgde met een veroordeling van drie maanden cel, waarvan één voorwaardelijk. Het incident ging de wereld over.

Na zijn arrestatie bleek dat veldbestormer K. een stadion- en gebiedsverbod in het Philips Stadion had. K. had een alcoholpromillage van ruim 1,6, wat gelijk staat aan ongeveer acht glazen bier. In 2021 en 2022 kreeg K. al twee keer een taakstraf voor overtredingen rond voetbalwedstrijden.

Naast de celstraf krijgt K. een nieuw gebiedsverbod voor de omgeving van het PSV-stadion voor twee jaar. “Dit is een behoorlijke forse straf”, zei de politierechter daar over. “Het is ook een waarschuwing aan het adres van anderen die zich supporter noemen, maar menen dat ze zomaar het veld op kunnen lopen om een speler aan te vallen”, aldus de rechtbank in Den Bosch.


Vorig artikelFeyenoord polste John de Jong voor functie van technisch directeur
Volgend artikel‘Respectloos tegenover de echte supporters van PSV’, maar K. kan zich toch nog iets herinneren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in