Home Nieuws Veerman ziet zichzelf en twee anderen als enige voetballers in Nederland die...

Veerman ziet zichzelf en twee anderen als enige voetballers in Nederland die hun mening durven te geven

10254
0

Joey Veerman stelt dat hij samen met Henk Veerman (ADO Den Haag) en Michiel Kramer (RKC Waalwijk) behoort tot de laatste Nederlandse spelers die nog eerlijk hun mening durven te verkondigen.

De middenvelder van PSV staat erom bekend dat hij zijn mening nooit onder stoelen of banken steekt. In een uitgebreid interview met Helden Magazine wordt de viervoudig international van Oranje gevraagd of hij de laatste voetballer in Nederland is die eerlijk durft te zeggen wat hij vindt.

“Ja, samen met Henk Veerman. Ik denk dat Michiel Kramer ook nog wel eerlijk is”, geeft Joey Veerman als antwoord. “Ik ben wat jonger dan die twee, dus misschien ben ik wel de enige van mijn generatie die nog wat durft te zeggen.”

In mei 2023 werd Veerman en zijn familie met de dood bedreigd.  Na het vertrek van Ruud van Nistelrooij als trainer van PSV werd de middenvelder naar eigen zeggen ten onrechte aangewezen als iemand die voor onrust had gezorgd binnen de club.

Veerman is echter niet behoudender geworden in wat hij zegt door wat er is gebeurd. “Ook na die bedreigingen denk ik niet: ik hou me rustiger. Weet je, je mag me een klootzak noemen of zeggen dat ik een grote bek heb, maar we moeten wel normaal blijven doen”, aldus Veerman. “Doodswensen sturen, dat slaat helemaal nergens op.”

Veerman laat weten dat hij zijn eerlijkheid niet van huis uit heeft meegekregen. “Nee, dat zit in mijn karakter. Mijn ouders zeggen weleens: ‘Misschien moet je niet zo eerlijk zijn voor de camera, maar je iets rustiger houden.’ Weet je, na de wedstrijd heb ik gewoon veel adrenaline, dan zeg ik wat ik denk en vind. Als dat niet meer kan, dan kunnen we er net zo goed mee stoppen.”

De creatieve middenvelder kan zaterdag zijn vijfde interland voor het Nederlands elftal spelen. Oranje neemt het dan in de Johan Cruijff ArenA op tegen Ierland en is bij een zege zeker van kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland.


Vorig artikelAad de Mos gelooft niet in kansen FC Twente tegen PSV: ‘Dat gaat niet gebeuren’
Volgend artikelRonald Koeman is om en selecteert Jordan Teze alsnog voor Oranje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in