Home Nieuws Veerman tast in het duister over niet selecteren voor WK in Qatar...

Veerman tast in het duister over niet selecteren voor WK in Qatar | Het meeverdedigen?

587
0

Joey Veerman richt zijn pijlen op de tweede seizoenshelft met PSV maar moest in november wel een bittere pil slikken.

De middenvelder werd niet opgenomen in de voorlopige WK-selectie van het Nederlands elftal. Inmiddels heeft hij die teleurstelling een plek kunnen geven. Veerman heeft zichzelf nieuwe doelen gesteld want over anderhalf jaar is het doel geworden om dan wel onderdeel van de selectie van Oranje uit te maken. Het EK in Duitsland is het doel geworden, zegt Veerman in gesprek met de NOS.

“Ik was er niet bij, ontzettend jammer, maar het is niet anders”, reageert Veerman. Zijn cijfers en statistieken in de eerste seizoenshelft waren prima te noemen. Veerman scoorde zeven goals en gaf vijf assists maar voor Louis van Gaal was het niet genoeg. “Je kan op je kop gaan staan, maar dat levert ook niks op.”

De reden en waarom hij werd gepasseerd, weet Veerman niet. Veerman was in de laatste interlandperiode voor het WK nog wel onderdeel van de voorselectie. “Ik heb er nooit met Van Gaal over gesproken. Wie weet doet de volgende bondscoach dat wel, als ik mijn goals en assists blijf maken.”

Veerman richt zich in de aanloop naar het EK op één van de twee controlerende posities op het Oranje-middenveld, naast Frenkie de Jong. “Die ga ik er namelijk niet uitspelen: die kan volgens mij redelijk ballen. Maar er is nog een positie naast; wie weet dat ik daar ooit kan gaan spelen.”

“Dat ik er nu niet bij was, kwam misschien ook wel door het verdedigende deel. Daar kan ik zeker nog in verbeteren en daar ben ik ook al een aantal jaar mee bezig. Ik heb dat al flink verbeterd, anders was ik hier nu ook niet. Maar het wordt misschien nog wel meer beuken”, besluit Veerman.


Vorig artikelDe belangrijkste transfer van deze winterstop is de terugkeer van topfitte Mauro Júnior
Volgend artikelPSV verslaat PSV, schouder uit de kom bij Mauro Júnior

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in