Home Nieuws Veerman spreekt zich opnieuw uit: ‘Journalisten beginnen er altijd over’

Veerman spreekt zich opnieuw uit: ‘Journalisten beginnen er altijd over’

467
0

Joey Veerman is niet alleen een begaafde voetballer maar de middenvelder is ook voor de media een interessante persoonlijkheid.

Veerman maakt van zijn hart namelijk zelden een moordkuil en gelijk heeft hij. De waarheid uitspreken is een gemeengoed. Veerman is hard op weg international van Oranje te worden in de zin dat een vaste basisplaats steeds dichterbij lijkt te komen. Dat is goed nieuws voor PSV en voor Veerman zelf uiteraard. Als de middenvelder tijdens de interlandperiode op een steeds hoger niveau weet te acteren, plukken Peter Bosz en PSV daar ook weer de vruchten van.

Joey Veerman ging afgelopen week het gesprek aan met De Telegraaf. De middenvelder uit Volendam heeft een groot interview gegeven aan De Telegraaf. Veerman kiest er nog altijd voor géén blad voor de mond te nemen en zich te uiten hoe hij zich wenst te uiten. Veerman nam ook deze week geen blad voor de mond en stelde vast dat het ’typisch Nederlands’ is om iemands zwakke punten te benadrukken, in plaats van de positieve zaken uit te lichten.

“Van de week verscheen er een statistiek dat ik in alle grote competities van alle spelers verreweg de meeste kansen heb gecreëerd (59, red.). Maar dat blijft onderbelicht”, zegt Veerman tegen De Telegraaf. “Bij mij hebben ze het altijd over het verdedigende aspect. Terwijl ik mijn defensieve taken prima uitvoer. Op de een of andere manier beginnen journalisten er bij mij altijd over. En ik erger me eraan”, aldus Joey Veerman in het openhartige gesprek met de krant uit Amsterdam-West.

De Telegraaf geeft Veerman vervolgens de volgende stelling: ‘De maniertjes waar de trainer zich in de wedstrijd tegen Ajax aan stoorde, raak ik nooit meer kwijt’, klinkt het. Veerman reageert en laat weten het oneens te zijn met de genoemde stelling. “In de pers werd de indruk gewekt dat het om mijn gebaartjes ging bij balverlies van een ploeggenoot. Ten eerste bedoel ik daar nooit ’Jezus, jij kan er echt niks van’ mee, maar baal ik dat ik de bal niet krijg”, nuanceert Veerman die specifieke situatie, die in Lens tijdens de uitwedstrijd tegen de Franse club ook duidelijk een keer naar voren kwam.

Maar Veerman gaat verder: “Ten tweede maakte Peter Bosz me om een heel andere reden duidelijk dat ik niet met mijn armen moet gaan staan zwaaien. Hij vindt dat ik in zulke gevallen een seconde mis om snel om te schakelen. Overigens ben ik al een tijd bezig mijn gedrag aan te passen, want bij Heerenveen was mijn frustratie nog veel beter zichtbaar”, aldus Joey Veerman.


Vorig artikelIn de Verenigde Staten weet men: ‘Hoe speel je Luuk de Jong uit de basis?’
Volgend artikelHooggespannen verwachtingen: Op de burelen van VI verwacht men vuurwerk van PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in