Home Nieuws Veerman en Gutiérrez strijden om plek naast Sangaré, rol van Ginkel lijkt...

Veerman en Gutiérrez strijden om plek naast Sangaré, rol van Ginkel lijkt ver uitgespeeld bij PSV

3373
0

Marco van Ginkel is onder Roger Schmidt de aanvoerder van dienst maar in de praktijk is daar nog maar weinig van terug te zien.

Van Ginkel maakt met de maand minder speelminuten maar geldt nog wel als aanvoerder van de selectie. In de praktijk is Cody Gakpo meer aanvoerder omdat hij simpelweg meer minuten weet te maken. Van Ginkel heeft wat problemen met kleine blessures maar wordt ook regelmatig gewoon gepasseerd door Roger Schmidt. Toch is Schmidt nog vol lof over zijn aanvoerder.

“Je moet altijd kijken naar de samenwerking tussen de verdediging en de centrale middenvelders”, legt Schmidt uit tegenover het Eindhovens Dagblad. “Onze defensie controleert in samenwerking met de twee middenvelders de diepte en is in staat om goed naar voren te verdedigen. De verdedigende middenvelders zijn als het ware het fundament van de tactiek.”

De keuze voor Sangaré en Gutiérrez pakte goed uit in Arnhem, al moet gezegd worden dat de Mexicaan soms moeite heeft met scherp zijn. Geheel onnodig verloor verspeelde hij in de eerste 30 minuten een aantal ballen door onoplettendheid en een gebrek aan concentratie. Voor Schmidt is het huidige duo niet heilig maar toch lijkt Veerman voorlopig even pas op de plaats te moeten maken.

“Voetballend zijn ze erg goed, in mijn ogen”, zegt Schmidt over de Ivoriaan en de Mexicaan. “Ze maken weinig onnodige fouten en kunnen de bal houden. Ze zijn ook goed in de duels, het winnen van tweede ballen en daarnaast belangrijk bij de restverdediging. Deze centrale posities zijn heel cruciaal en ik kijk ook altijd naar het totaalpakket.”

Joey Veerman mocht nog wel invallen maar weet op dit moment nog niet tot de kern van eerste alf spelers te behoren. “We hebben veel goede spelers aan boord en Joey hoort daarbij. Hij gaat zeker nog veel spelen, want we hebben nu veel wedstrijden en bijvoorbeeld donderdag hebben we te maken met drie schorsingen”, aldus Schmidt.

Roger Schmidt kan in het Conference League-duel met Maccabi Tel Aviv niet beschikken over Olivier Boscagli, Carlos Vinícius en Ibrahim Sangaré, waardoor er vanzelf weer een plekje voor Joey Veerman vrij komt. Voor Marco van Ginkel lijkt er niet meer dan een plaats op de bank in te zitten. De rol van Marco van Ginkel bij PSV lijkt minder en minder groot te worden. Verschillende PSV watchers denken dan ook dat van Ginkel aan het einde van het seizoen PSV zou kunnen gaan verlaten voor een club waar meer speeltijd lonkt.


Vorig artikelOvertuigende Noni Madueke blijft bij zijn standpunt: ‘Het doel is kampioen worden’
Volgend artikelTopbestuurder Marcel Brands keert terug naar PSV als opvolger Toon Gerbrands

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in