Home Nieuws Veerman aast op basisplaats en verwacht winst tegen Ajax: ‘Ik ga ervan...

Veerman aast op basisplaats en verwacht winst tegen Ajax: ‘Ik ga ervan uit dat we winnen zondag’

421
0

Joey Veerman is klaar voor PSV – Ajax. De middenvelder was donderdagavond een uitzondering in vergelijking met de rest van het team.

De van Heerenvene overgekomen middenvelder gaf donderdagavond zijn visitekaartje af door met een assist en een doelpunt zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Veerman gaf achteraf toe dat PSV meer moeite had met Telstar dan verwacht. De wedstrijd tegen Ajax nadert en dus werd de wedstrijd tegen Telstar als een ’tussendoor-wedstrijd’ gezien.

“Je denkt zelf natuurlijk ook: Dat gaat wel lukken. Misschien is dat wel de grootste fout”, zegt hij in gesprek met Voetbal International. “Als je tegen een tegenstander speelt die uit Keuken Kampioen Divisie komt, denk je dat het misschien wel een makkelijke avond gaat worden. Maar zo moet je niet denken. Je moet gewoon die wedstrijd winnen. Dat hebben we gelukkig gedaan.”

Veerman lijkt klaar om tegen Ajax te starten. “Het is wel leuk dat dit vóór zondag gebeurt, maar ik wil gewoon altijd belangrijk zijn als ik speel. Ik weet niet of ik mag beginnen zondag, dat moet je aan de trainer vragen. Voor mij is het natuurlijk nieuw, ik weet niet hoe het is om zo’n wedstrijd als PSV-Ajax mee te maken. Maar dat maakt het voor mij misschien wel des te leuker. Ik ga ervan uit dat wij winnen zondag.”

Roger Schmidt wilde donderdag en vrijdag nog niet prijsgeven of Veerman begint. Duidelijk is dat Schmidt toekomst ziet in de technisch begaafde middenvelder en spelverdeler. “Aan de bal is hij een erg goede speler, dat heeft hij tegen Telstar ook laten zien met goede assist en een slimme goal. Maar natuurlijk zijn er nog wel wat dingen waaraan we gaan werken”, stelt de Duitser. “Joey moet ervoor zorgen dat we altijd goed opgesteld staan. Vandaag was een goede stap voor hem, want hij scoorde en heeft bijna negentig minuten gespeeld. Het was dus een duidelijke stap vooruit voor Joey.”


Vorig artikelMet de schijnwerpers op hem gericht, kan Romero zijn status tegen Ajax waarmaken
Volgend artikelRoger Schmidt zet tegenstander én concurrent Ajax opnieuw onnodig op de troon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in