Home Nieuws ‘Veerkrachtig PSV’ staat in de picture van nationale én internationale media en...

‘Veerkrachtig PSV’ staat in de picture van nationale én internationale media en gaat de klus gewoon klaren

6245
1

De kruitdampen van het spektakel op Ibrox park zijn nog maar net opgetrokken. Analisten vallen over elkaar heen met betrekking tot de vele conclusies die getrokken worden na de remise in Glasgow.

PSV heeft de heenwedstrijd tegen Rangers FC – net als vorig jaar – met 2-2 gelijkgespeeld. Dat PSV niet wist te winnen in Schotland doet veel stof opwaaien. De ploeg van Peter Bosz maakte net als de officiele wedstrijden voor de wedstrijd in Glasgow eigenlijk gewoon een uitstekende indruk.

PSV speelde afgelopen jaren in Europa kansloze wedstrijden in ondermeer Sevilla, Lissabon, Linz en San Sebastian. Die tijden lijken onder Peter Bosz voorbij te zijn want PSV mag dan wel niet gewonnen hebben maar het toonde wel veerkracht op de momenten dat het moest en kwam ook geenszins gebroken uit de kleedkamer na de 1-0 net voor rust. Jonge spelers als Bakayoko en Saibari namen gewoon opnieuw het voortouw en bleven acties en loopacties maken. Nieuwkomer Dest vervulde zijn rol alsof hij al seizoenen op rij op de Herdgang rondloopt en zijn medespelers perfect kent. Niets is minder waar.

De trainer van de Rangers verkondigde vooraf dat zijn ploeg niet de financiële middelen bezit om transfers te bewerkstelligen, die PSV dan weer wel kan bewerkstelligen. Trainer Baele riep te pas en te onpas dat zijn club nog geen transfer heeft afgerond die vergelijkbaar is met die van Noa Lang maar daarin is de trainer van het matige elftal wat Rangers is, niet helemaal eerlijk in. Zijn club gaf wel degelijk miljoenen euro’s aan spelers uit dit jaar. 20 miljoen euro om precies te zijn.

Die nieuwe spelers zijn in ieder geval onderdeel van een selectie waarvan de helft moeite heeft met het aannemen van ballen onder druk en er niet voor terugdeinst om per wedstrijd een bal of vijftien de tribune in te schieten. Notabene in een thuiswedstrijd én niet te vergeten onder luid applaus van een enthousiast publiek, dat klaarblijkelijk weinig tot niets om goed voetbal geeft. We mogen er dan ook gerust vanuit gaan dat het huidige PSV het matige Rangers FC volgende week in het Philips Stadion eenvoudig aan de klant en de klus gewoon zal gaan klaren.

Om de groepsfase van de Champions League te bereiken, wacht de ploeg van Peter Bosz eenzelfde opdracht als twaalf maanden geleden. De ochtendkranten in Nederland zagen in ieder geval een veerkrachtig PSV, dat de klus ditmaal wél kan klaren in eigen huis. Ook internationale media roemen het elftal van Peter Bosz, dat over een stuk meer kwaliteiten beschikt dan een jaar geleden. De verwachtingen zijn wel hooggespannen maar die verwachtingen kunnen worden gedragen door de inmiddels sterke selectie die Peter Bosz tot zijn beschikking heeft.

‘Op zich is de uitgangspositie niet zo slecht, maar dat dacht PSV vorig seizoen ook, maar toen ging het in het Philips Stadion, waar de verwachtingen hoog waren opgepookt, toch nog mis’, schrijft De Telegraaf. ‘En zo werd het een typisch Nederlandse eerste helft met 69 procent balbezit van PSV, maar wel net zoveel ballen tussen de palen als de tegenstander (twee) én een achterstand’, aldus de krant.

Ibrahim Sangaré is natuurlijk onderwerp van gesprek na zijn enorme fout, die toch echt door onze Argentijnse goalie wordt ingeleidt. ‘Het zijn van die foutjes die Sangaré nog te vaak in zijn spel heeft. Dit soort momenten helpt ook niet om de Ivoriaan, die een transferclausule van 37 miljoen euro in zijn contract heeft nog voor het einde van de window te slijten, terwijl PSV het geld goed kan gebruiken en met Jerdy Schouten al een potentiële vervanger aan boord is’, aldus De Telegraaf.


Vorig artikelPatrick van Aanholt enkele weken uit de roulatie, Dest logische vervanger
Volgend artikelPSV wil Jarrad Branthwaite definitief overnemen van Everton, Branthwaite geeft signaal af aan Everton na bezoek aan Ibrox

1 REACTIE

  1. Het hangt veel af wat Bosz met zijn opstelling doet, zet hij Ramalho er weer in dan is het vragen om problemen. Hij zal zijn defensie beter moeten aanpassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in