Home Nieuws Veelvuldig balverlies Sangaré, ESPN meldt interesse PSV in Groningen aanvoerder en controleur...

Veelvuldig balverlies Sangaré, ESPN meldt interesse PSV in Groningen aanvoerder en controleur Matusiwa

6842
0

Roger Schmidt was na afloop van PSV – FC Groningen uiteraard blij met de drie punten maar gemakkelijk ging het niet.

PSV leek al snel een gewonnen wedstrijd te spelen maar FC Groningen geloofde in een resultaat en liet dat zien met aanvallend en fris spel. Het zorgde al snel voor een 1-2 achterstand en dus moest PSV aan de bak.


Opvallend was dat Ibrahim Sangaré in het eerste deel van de eerste helft veelvuldig balverlies leed. De middenvelder verloor in de eerste 30 minuten maar liefst 7 keer de bal, inclusief de halve assist op FC Groningen spits Ngonge, die 2 keer trefzeker was tegen PSV.

Na afloop werd het spel van Sangaré opnieuw geanalyseerd en bekritiseerd. Aan tafel bij ESPN werd de vraag gesteld of er niet een extra controleur bij moet komen in de selectie van Roger Schmidt. Na het vertrek van Pablo Rosario is de wens van Schmidt om een extra middenvelder aan te trekken. Daarbij viel de naam van FC Groningen aanvoerder Azor Matusiwa. Jan Joost van Gangelen wist namens ESPN te melden dat PSV interesse zou hebben in de aanvoerder van FC Groningen.

Schmidt gaf na afloop aan dat de uitschakeling tegen Benfica niet de reden was van de enigszins moeizame wedstrijd tegen FC Groningen. Of het veelvuldige balverlies van Sangare samenhangt met het drukke programma valt nog te bezien.

‘We speelden nu al onze tiende wedstrijd in vijf weken en dat aan het begin van het seizoen. We zijn in de voorbereiding eigenlijk al begonnen met de echte wedstrijden”, aldus Schmidt. “Je zag aan de spelers dat het niet makkelijk was vandaag. Het was zeker niet perfect, maar we waren wel in staat om te winnen door een goede mentaliteit, wilskracht en door hard te werken. Ik ben blij met de prestatie van mijn ploeg.’