Home Nieuws Veel vraagtekens bij onrustig FC Groningen

Veel vraagtekens bij onrustig FC Groningen

14
0

FC Groningen zal zich tegen PSV sterk aanpassen. Dat is de verwachting van de analisten en FC Groningen kenners die in een voorbeschouwing bij RTV Noord de wedstrijd onder de loep namen. Coach Erwin van der Looi wordt daarbij verweten dat hij in de 2e seizoenshelft nog steeds zoekende is. Daarnaast kent het elftal veel blessures en spelers uit vorm. De onrust in de spelersgroep is groeiende. FC Groningen mag geen enkel probleem vormen voor het sterk draaiende PSV.

“Deze keuze zal de nodige wenkbrauwen doen fronsen, maar ik vind dat we de laatste wedstrijden op het middenveld in de problemen kwamen. We kiezen voor een andere bezetting op het middenveld, dan moet je af en toe pittige keuzes maken”, zegt Van de Looi tijdens de persconferentie.


De Leeuw is niet blij met de beslissing. “Michael heeft zijn ongenoegen bij mij geuit en daarvoor heb ik begrip. Daar heb ik ook totaal geen problemen mee. We hebben het natuurlijk ook niet over een kleine jongen. De Leeuw heeft zijn waarde voor FC Groningen al vaak genoeg bewezen en nog steeds. Als trainer moet je echter keuzes maken en dat doen we met een open agenda en met eerlijke overwegingen”, aldus Van de Looi.

Alex Sorloth, die in de winterse transferperiode werd gehaald, is hersteld van een handblessure en speelt zaterdag tegen PSV. Mimoun Mahi zit weer bij de selectie.  “Het is mooi dat Mahi weer aansluit. Hij kan zaterdagavond een rol spelen in de wedstrijd,” aldus de trainer. “Welke rol dat is, zal afhangen van het verloop van het duel.”
Dino Islamovic, Abel Tamata en Desevio Payne zijn tegen PSV door blessures niet inzetbaar, Jarchinio Antonia behoort evenmin tot de selectie. Achter de naam van aanvoerder Rasmus Lindgren staat een vraagteken, zo laat Van de Looi weten. “Rasmus is ziek, maar had vandaag geen koorts. Hij is niet op het veld geweest en slechts even op de club. We gaan morgen kijken hoe hij er voor staat. Desevio Payne liep al een tijdje fysiek op het randje en heeft klachten in zijn heup en rug.”

PSV is in de eredivisie inmiddels bezig aan een reeks van negentien duels zonder nederlaag. FC Groningen verloor haar laatste drie wedstrijden. FC Groningen staat daarom tiende op de ranglijst.


Facebook Comments