Home Nieuws Veel kritiek voor Roger Schmidt na nieuwe aanvoerdersband voor Rosario

Veel kritiek voor Roger Schmidt na nieuwe aanvoerdersband voor Rosario

10644
0

In de eerste samenvatting na de wedstrijd tegen Molenbeek viel een opvallend detail te aanschouwen.

Een prachtige lange pass naar voren vertrok van de voeten van Ihattaren en kwam via een duel in de zestien voor de voeten van Zahavi, die koelbloedig af wist te werken. De man die knap het luchtduel won was Pablo Rosario. Het detail was de aanvoerdersband. Rosario had die aanvoerdersband om zijn arm geschoven en juist dat is veel PSV fans een doorn in het oog.


Rosario is immers niet de speler die PSV op de juiste manier kan uitdragen en vertegenwoordigen, nog los van zijn spel wat vaak matig te noemen is. Rosario blinkt namelijk niet bepaald uit in de communicatie, bleek onder Mark van Bommel na afloop van wedstrijden waarin hij de aanvoerder van dienst was.

Rosario was onder Mark van Bommel dus al aanvoerder maar de Maasbrachter kwam daar in dat bewuste seizoen al snel op terug. Pablo Rosario is in niets een type aanvoerder. Natuurlijk, bij afwezigheid van Dumfries en Malen, is Rosario op papier nu eenmaal de aanvoerder van dienst maar deze hernieuwde beslissing van Roger Schmidt is uit balans.

Schmidt wilde afgelopen seizoen in de slotweken een signaal afgeven met het belangrijk maken van Marco van Ginkel. Van Ginkel was in de slotweken van het seizoen niet alleen basisspeler maar ook aanvoerder. Voor Rosario was even geen plek in de basis en zelfs niet op de bank. Roger Schmidt leek net als het overgrote deel van de PSV aanhang wel klaar met het lakse spel van Rosario.

De PSV – Molenbeek eindigde met Rosario als aanvoerder. Het bleek olie op het vuur voor veel PSV fans. Niet alleen voor aanvang van de oefenwedstrijd maar ook na afloop regende het op sociale media stevige kritieken en verwijten aan het adres van Roger Schmidt. Rosario verscheen immers net als de voorgaande seizoenen weer gewoon als basisspeler aan de aftrap en mocht het duel als aanvoerder beeindigen. Sommige zaken lijken nooit te veranderen..


Facebook Comments Box