Home Nieuws Veel vertrouwen Schotse media in Rangers, Britse bookmakers geloven in winst PSV

Veel vertrouwen Schotse media in Rangers, Britse bookmakers geloven in winst PSV

751
0

De kranten en media in Schotland zijn optimistisch gestemd over de kansen van Rangers FC in het duel met PSV.

De media in Schotland lijken zich nog in gedeelde euforie te bevinden na de zegetour door Europa die uiteindelijk in Sevilla een verloren finaleplaats opleverde. Rangers maakte in de finale tegen Eintracht Frankfurt een redelijke indruk maar zeker niet overweldigend. De Britse bookmakers denken toch iets anders over de clash tussen Rangers FC en PSV.

Overweldigend kan de sfeer op Ibroxpark in ieder geval wel zijn en dat is nu net waar de media, journalisten en analisten in Schotland op wijzen. Rangers FC gaat het PSV heel moeilijk maken in de eerste wedstrijd van het tweeluik. De zegetour door Europa heeft het Schotse voetbal veel vertrouwen en geloof gebracht. Het niveau in Schotland is vaak onderwerp van gesprek maar de overwinningen op Borussia Dortmund en Red Bull Leipzig alsmede de recente overwinning op de Belgische club Union Sint-Gillis zorgt toch opnieuw voor een licht euforische stemming rond het thuisduel tegen PSV.

Coach Giovanni van Bronckhorst leidde zijn team naar de Europa League-finale, die na strafschoppen verloren ging tegen Eintracht Frankfurt. “Niemand onderschat de uitdaging waar Rangers voor staat en de kwaliteit van PSV. Maar er is wel optimisme na de Europese reeks van vorig seizoen, en in het bijzonder door de behaalde resultaten op Ibrox”, klinkt het in dagbald The Scotsman.

In Schotland hoopt men ook dat coach van Bronckhorst de geheimen van PSV kent. “De bookmakers hier in het Verenigd Koninkrijk zien PSV als favoriet om de play-offs te overleven, maar ik denk dat ze aan elkaar gewaagd zullen zijn. PSV heeft zonder twijfel talent in zijn team, maar Rangers bewees vorig seizoen dat het capabel is op het Europese toneel. En Van Bronckhorst bewees zijn tactische kwaliteiten. Je verslaat Borussia Dortmund en RB Leipzig niet als je een matig team bent.”

Ondertussen houdt de coach van de Schotse club zich op de vlakte als het over de kansen op succes gaat. “Het zal geweldig zijn om Ruud van Nistelrooij weer te zien”, zei hij eerder over het treffen met PSV. “Op de bank zitten ook veel bekende gezichten. Ik was de assistent van Fred Rutten bij Feyenoord en André Ooijer is er ook natuurlijk.”


Vorig artikelHoe start Ruud van Nistelrooij op Ibroxpark? Xavi Simons solliciteert naar een basisplaats
Volgend artikelMemphis Depay op weg naar medische keuring bij Juventus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in