Home Nieuws Verbazing en ongeloof in ESPN studio na invalbeurt Bruma: ‘Onbegrijpelijk, ik ben...

Verbazing en ongeloof in ESPN studio na invalbeurt Bruma: ‘Onbegrijpelijk, ik ben nul fan van hem’

8507
0

PSV is inmiddels lijstaanvoerder van de Eredivisie en is ook door in het bekertoernooi maar veel indruk weet de ploeg eigenlijk nog steeds niet te maken.

Wie terugkijkt naar de eerste maanden van het seizoen zag een sprankelend elftal vol bravoure ten strijde trekken, waarbij ook de defensie stabiel oogde. Daar leek lange tijd niets van over te zijn, tot zich na de forse nederlaag in de Johan Cruijff Arena het herstel wist in te zetten. Dat herstel leidde afgelopen zondag tot de koppositie in de Eredivisie.

Wie door de eerste plaats op de ranglijst heen kijkt ziet toch hier en daar wat dissonanten rondlopen in de selectie van Roger Schmidt. Carlos Vinicius knalde PSV in Nijmegen hoogst persoonlijk aan kop van de Eredivisie maar wie de Braziliaanse spits in de eerste helft tegen Fortuna Sittard een bal ziet aannemen, die vervolgens letterlijk twee meter omhoog springt in plaats van op de voet stil valt, kan niet anders dan met het hoofd schudden van verbazing, van veel verbazing.

Het kan altijd erger want de invalbeurt van Armindo Bruma was hemeltergend slecht te noemen.’Bruma viel ongelukkig in tegen Fortuna Sittard, ís de lezing van meerdere media maar deze specifieke invalbeurt had weinig van doen met ‘ongelukkig invallen’. De Portugees voetbalt zonder er bij na te denken en doet vaak als eerste wat in hem opkomt. Als een speler daar de specifieke kwaliteiten voor heeft, heet je een geweldige voetballer te zijn maar Bruma bezit die kwaliteiten niet. En dus dient de Portugees zich te concentreren als hij het voetbalveld op loopt. En juist dat lijkt welhaast een onmogelijk opgave te zijn voor de rappe aanvaller. En dus daalt zijn niveau soms tot ver onder het punt van dat wat acceptabel is voor een professioneel voetballer.

De ESPN analisten Kenneth Perez en Marciano Vink keken vanuit de studio dan ook vol verbazing naar de invalbeurt van Bruma. De twee analisten haalden hard uit naar Bruma. Perez snapt niet dat PSV zoveel moeite voor Bruma heeft gedaan. Bruma verloor bal na bal en speelde vrij ongeconcentreerd, wat resulteerde in veelvuldig balverlies.

‘Bruma leidt 400 keer balverlies, fucking hell’, begint een cynische Perez. ‘Ik ben nul fan van hem. Onbegrijpelijk dat PSV acht jaar achter hem aan heeft gezeten”, zegt Perez bij ESPN. “Wat denk je? Het is voor hem heel moeilijk in de kleine ruimte, misschien is het goed om de bal dan af te geven en in beweging te zijn. Ik had niets anders verwacht. De ene keer valt hij, de andere keer niet’, aldus Kenneth Perez.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here