Home Nieuws Veel onbegrip na laconieke reactie KNVB over zijlijntechnologie: ‘Komt héél weinig voor’

Veel onbegrip na laconieke reactie KNVB over zijlijntechnologie: ‘Komt héél weinig voor’

743
0

PSV – Ajax is al dagenlang onderwerp van gesprek in voetballand. Dat heeft natuurlijk van doen met het lijn incident van waaruit de 1-2 gescoord werd.

Het is belangrijk voor PSV om niet steeds de pijlen te richten op de verloren wedstrijd maar bv ook op de 5 seconden na de 1-2. De Ajax aanval die leidde tot de 1-2 was PSV te machtig want de bal ging snel rond en de aanval werd niet meer onderbroken door tussenkomst van welke PSV’er dan ook.

In Zeist vindt men het in ieder geval allemaal niet zo belangrijk. De ophef tijdens en na PSV-Ajax zal niet leiden tot speciale zijlijntechnologie in het Nederlandse voetbal. Volgens de KNVB was er tijdens de topper van zondagmiddag sprake van een tamelijk unieke situatie. De bond reageert vrij laconiek en totaal niet professioneel op een incident wat wel vaker voor kan komen en ook voor komt.

Doellijntechnologie is sinds een aantal jaren gemeengoed in het voetbal en speelde tijdens het seizoen 2016/2017. PSV had eerder een incident van gelijke strekking. Jeroen Zoet duwde de bal tijdens Feyenoord-PSV net over de eigen doellijn, zo gaf de technologie aan. Het incident speelde een belangrijke rol in de titelrace. Zonder die twee punten was Feyenoord geen kampioen geworden.

De invoering van zijlijntechnologie zal er op korte termijn echter niet komen. “Dit is iets wat héél weinig voorkomt. De kosten daarvan wegen daarom niet op tegen de baten”, laat een woordvoerder van de KNVB weten aan de NOS. Bovendien moet een dergelijke kwestie eerst door de FIFA op de agenda gezet worden, voordat de KNVB er eventueel mee aan de slag kan.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here