Home Nieuws Veel negativiteit rond PSV – VFL Wolfsburg

Veel negativiteit rond PSV – VFL Wolfsburg

138
0

PSV heeft de laatste wedstrijd alvorens het serieuze werk gaat beginnen redelijk kansloos verloren.

PSV begon zwak en werd door Wolfsburg meteen fel onder druk gezet. Het elftal van Mark van Bommel stelde er nagenoeg niets tegenover en speelde een zwakke eerste helft.

Na 5 minuten lag de bal al achter Zoet en geheel onhoudbaar leek het lage harde schot niet. Zoet leek wat laat naar de hoek te duiken zoals we dat in de tweede seizoenshelft van vorig seizoen vaker zagen. Daarmee lijkt Zoet de enigszins zwakkere prestatiecurve van vorig seizoen voort te zetten.

De kritiek van de achterban op het functioneren van Zoet klinkt dan ook steeds luider. Het is daarom soms hoopvol uitkijken naar het herstel van Lars Unnerstal.

Echter is Jeroen Zoet uiteraard niet alleen schuldig aan de nederlaag tegen Wolfsburg. De Duitse club had haar huiswerk goed gedaan en weet dat PSV moeite heeft met het spel maken. Daarin is echter niets anders dan in het tweede gedeelte van het vorige seizoen. Het lukt het elftal van Mark van Bommel regelmatig niet om goed en soepel op te bouwen.

De ontwikkeling van spelers als Hendrix en Rosario lijkt te stagneren waardoor de roep om de wat soepeler spelende Gutierrez logisch is. De opbouw verloopt vooralsnog te traag en een tegenstander met een plan die ook nog hoog druk zet, zoals Wolfsburg dat goed uitvoerde, is op dit moment lastig te bespelen voor PSV.

Toch heeft doemdenken geen zin. Er is nog steeds veel kwaliteit in de ploeg aanwezig en met het scorende vermogen zit het ook nog steeds wel goed. Een aantal automatismen inslijpen en een goed resultaat tegen FC Basel kan de ploeg zomaar een flinke stap voorwaarts laten zetten.

Het is namelijk allemaal niet zo slecht zoals een deel van de achterban doet geloven. Met wat meer geluk en doeltreffendheid had PSV zeker één of twee doelpunten kunnen maken tegen de Duitsers uit de Volkswagenstad.

Een deel van de PSV achterban laat zich op sociale media zeer negatief gelden. PSV – Wolfsburg was op sociale media één grote negatieve beerput aan reacties en kortzichtige zwart-wit conclusies. Al na een kwartier spelen waren de kritieken van sommige ‘supporters’ aan het adres van diverse spelers en/of nieuwe spelers niet van de lucht. De ene na de andere ‘miskoop’ betiteling werd het internet op geslingerd. Het is soms stuitend wat er geschreven wordt op de diverse sociale media kanalen.

Na afloop waren spelers en trainers ook kritisch op de prestatie tegen Wolfsburg maar zo slecht als een deel van de achterban het schetst staat ver van de realiteit vandaan.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here