Home Nieuws Veel lof voor ontwikkeling PSV én Veerman: ‘Van Nistelrooij heeft het op...

Veel lof voor ontwikkeling PSV én Veerman: ‘Van Nistelrooij heeft het op de rails, PSV was oppermachtig’

3496
1

Voor de derde keer dit seizoen verloor PSV een competitiewedstrijd op bezoek bij een tegenstander uit het rechterrijtje.

Het zorgt voor veel onrust en de nodige kritieken en vragen maar natuurlijk is niet alles kommer en kwel. Zo ziet menig analist dat er veel zaken prima op orde zijn. Zo ook bij analist Pierre van Hooijdonk. Van Hooijdonk is uiterst positief over PSV na de nederlaag bij FC Groningen. De analist ziet PSV steeds sterker worden en krijgt bijval van zijn collega-analisten.

“PSV was in de eerste helft echt oppermachtig”, begint Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. “Er was niets aan de hand. Maar Obispo maakt weer een individueel foutje, drie keer knipperen en het stond 3-0. Het was apart. Maar ik dacht: het wordt nog 3-4. Ik vond echt dat er geen vuiltje aan de lucht was. Helemaal niet. Je weet ook hoeveel scorend vermogen ze hebben. Toch is het heel simpel: als je twee goals zo weggeeft aan FC Groningen is het niet belangrijk welke tactiek je uitvoert. Dat is het grote probleem van PSV.”

Van Hooijdonk is onder meer lovend over Joey Veerman, die tot zijn verbazing gewisseld werd. “Ik vond Veerman als spelverdeler écht goed spelen. Hij zorgde met lange ballen naar de zijkanten voor veel gevaar. Ik was dan ook verrast dat hij er af moest van trainer Ruud van Nistelrooij. PSV moest risico nemen, maar liet Ibrahim Sangaré op het veld staan. Dat is niet de beste passer, Veerman wel. Hij had het spel sneller kunnen maken.”

“Ik denk wel dat PSV het op de rails heeft”, aldus Van Hooijdonk, die een ontwikkeling ziet bij PSV. “Ze worden elke dag sterker. Noni Madueke gaat nu meer spelen, Luuk de Jong is terug en ze hebben een geweldige Cody Gakpo. En dan loop je nog steeds wel eens hier tegenaan. Dat kan in een seizoen. Dan zit je in de kleedkamer: hoe kan dit? Maar dit was geen nederlaag door tactische fouten. Ze kregen genoeg kansen en waren echt heel gevaarlijk.”


Facebook Comments Box

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here