Home Nieuws Veel lof voor ‘nieuwe basisspeler’ Érick Gutiérrez, Mexicaan heeft zich wéér in...

Veel lof voor ‘nieuwe basisspeler’ Érick Gutiérrez, Mexicaan heeft zich wéér in het elftal geknokt

1738
0

Érick Gutiérrez heeft het opnieuw voor elkaar gekregen. De Mexicaan heeft zich ook onder Ruud van Nistelrooij in de basis geknokt.

Eerder lukt het de toen afgeschreven Mexicaan al onder Roger Schmidt om zichzelf weer in het elftal te spelen. Er klinkt dan ook veel lof in de media door voor de Mexicaanse doorzetter. ‘Voor de tweede keer op rij was er ook ‘de nul’ achterin en dat is moeilijk los te zien van de rentree van Érick Gutiérrez in de basis’, schrijft het Eindhovens Dagblad.

‘Zijn strijdplan? Dat wilde Ruud van Nistelrooij vlak voor de wedstrijd niet uitleggen bij ESPN. De trainer wilde FC Zürich niet wijzer maken dan nodig en was beducht voor de Zwitsers, die vorige week toch zo matig waren. De zorgen van de PSV-trainer bleken totaal ongegrond, want ook in Eindhoven had de nummer laatst van de Zwitserse competitie helemaal niets in te brengen’, schrijft het ED. De regionale krant weet ook te constateren dat Gutiérrez een belangrijke schakel in het elftal van Ruud van Nistelrooij is geworden. Niets voor niets geeft PSV al enkele wedstrijden op rij nagenoeg niets weg.

‘PSV smult weer van Zwitserse gatenkaas. In een slechte week voor de Nederlandse clubs in Europa heeft PSV geen centje pijn gehad tegen het zwakke FC Zürich. Na de 1-5 zege vorige week in het Alpenland werd het ditmaal 5-0. Zwakke broeder FC Zürich is definitief afgeschud, zodat PSV minimaal derde in de groep zal worden’, schrijft de Telegraaf, zonder te wijzen naar de balans op het middenveld in de persoon van Gutiérrez.

Het Algemeen Dagblad wijst juist weer wel naar de revival van Gutiérrez maar ook Ramalho krijgt de complimenten van de krant. ‘Eerder dit seizoen leken André Ramalho en Érick Gutiérrez op een slecht moment verzadigde voetballers, die PSV te laat had doorgeselecteerd. Ramalho bakte er na een blessure weinig van en Gutiérrez had geen ritme, wat hem bij PSV vaker opbrak. Gisteren vochten de twee voor rust als hongerige wolven voor een bal, op een moment dat PSV de wedstrijd al volledig in handen had en ruim voorstond.’

‘De Latijns-Amerikaan en Zuid-Amerikaan komen weer in vorm en winnen aan vertrouwen in een periode waarin PSV dat goed kan gebruiken, omdat tot het WK nog zware opgaves volgen. De Eindhovense club heeft zichzelf gisteravond met het duo alvast een prettige portie Europees comfort bezorgd door opnieuw drie punten te pakken tegen het armetierig ogende FC Zürich. PSV is daardoor na de winterstop zeker van een plek in een van de Europese toernooien’, aldus AD Sportwereld.


Vorig artikelXavi Simons bevestigt clausule maar stelt PSV gerust: ‘Geen reden om weg te gaan, ben hier gesetteld’
Volgend artikelFC Zürich meldt boycot Philips Stadion door eigen ‘zichzelf misdragende’ fans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in